Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Nastoupil, ale už nevystoupil. V Brně pátrají po muži, který zmizel z lodi

  • 124
Brněnští policisté od neděle pátrají po muži, který se záhadně „vypařil“ z parníku na zdejší přehradě. Asi padesátiletý pasažér nevystoupil v místě, kam si koupil lístek, a posádka jej následně nenašla ani na palubě. Není jasné, zda spadl do vody, nebo loď nepozorovaně opustil.

Hledaný muž v neděli odpoledne nastoupil v přístavišti Brněnské přehrady na parník Lipsko a koupil si lístek na zastávku Sokolské koupaliště. Zde však nevystoupil.

„Na palubě nebylo moc cestujících, takže si posádka muže pamatovala a začala ho hledat. Nikde na lodi však nebyl,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Posádka se tak obrátila na policisty, kteří z kamerového systému získali snímek zmizelého před jeho nástupem na loď.

„Muž je štíhlé postavy, má prošedivělé vlasy a na tváři strniště. Na sobě měl oblečeny riflové modré kalhoty a bundu nezjištěné barvy,“ popsal Chaloupka.

Ten upozornil, že není jasné, co se s padesátníkem stalo. Mohl spadnout do vody, ale také nepozorovaně opustit loď ještě před vyplutím nebo na jiné zastávce.

„Je dosti možné, že je muž v pořádku a pátráme zbytečně. Proto jsme využili možnost oslovit veřejnost s tím, že ho třeba někdo pozná, případně se ozve on sám a dá vědět, že je v pořádku. Doufáme, že to bude mít šťastný konec,“ podotkl Chaloupka.