VIDEO: Zloději schovali lup do popelnice a vydávali se za metaře

  • 8
Promyšlený plán, jak ukrýt ukradený mixážní pult i tablet, zlodějům v Brně nevyšel. Kradené věci schovali do popelnice. Aby působili nenápadně, vydávali se přitom za úklidovou službu a po cestě sbírali ze země odpadky. Zachytily je však kamery.

Strážníci v dohledovém centru zpozorněli v noci na úterý už v okamžiku, kdy dva muže na kamerách uviděli vycházet z parku nad Kolištěm v centru Brna.

„Jeden s taškami přešel na červenou přes malý městský okruh, druhý udělal totéž na protější straně křižovatky se světlým kufrem,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. 

Dvaadvacetiletý mladík potom popadl černou plastovou popelnici a se svým šestatřicetiletým známým se sešel na rohu Bratislavské ulice.

Věci přendali do nádoby na odpad a starší muž s ní zamířil směrem k Soudní ulici. Vydával se přitom za úklidovou službu a po cestě sbíral ze země odpadky.

„Dokonalé mimikry měla zřejmě podtrhnout i oranžová reflexní vesta. Strážníci muže dopadli v okamžiku, kdy se zastavil u pouličního odpadkového koše, vyjmul z něj část se smetím a chystal se ji vysypat do popelnice,“ dodal mluvčí strážníků. 

To na strážníky působilo poměrně nelogicky, protože černá popelnice obvykle slouží na domovní odpad. Když do ní posvítili baterkou, uviděli uvnitř mixážní pult a další elektroniku sloužící k ozvučení. 

„Mimo jiné tam objevili také tablet. Nervózní muž hlídce městské policie odpovídal nejprve velmi vyhýbavě, po chvíli ale přiznal, že předměty jsou kradené,“ řekl Ghanem. 

Strážníci výtečníka předali státním policistům a sdělili jim i osobní údaje druhého muže. Jeho totožnost totiž znají. Oba jsou podezřelí z trestného činu.