Oba světlomety z kamionu zloděj vymontoval zřejmě při řidičově povinné přestávce. | foto: PČR

Zloděj odmontoval z kamionu světla, když si řidič dával noční přestávku

  • 7
Několik kilometrů ujel řidič kamionu po dálnici D1, než si uvědomil, že na jeho autě něco není v pořádku. Po kontrole zjistil, že mu chybějí oba přední světlomety. Přišel o ně při povinné přestávce na dálniční odpočívce.

Šofér zahraničního tahače značky Scania dlouho nechápal, proč na něj ostatní řidiči na dálnici D1 poblikávají. Zjistil to až ve chvíli, kdy svůj kamion kousek před Brnem odstavil. 

Nemusel vůz kontrolovat dlouho, aby zjistil, že v čelní masce zejí jen díry místo obou hlavních světlometů.

„Drzý zloděj zřejmě využil času povinné přestávky na dálniční odpočívce a tiše při ní světlomety demontoval,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka. 

Podle mluvčího vycházela povinná přestávka na noční hodiny. Je tedy pravděpodobné, že řidič času využil, aby se před další cestou prospal. 

Jenže po probuzení už kamion nekontroloval, jen nastartoval a znovu vyrazil na cestu. 

„Na krádež jej upozornili až ostatní řidiči, kteří si nemohli nevšimnout nápadného tahače bez světel,“ dodal Chaloupka s tím, že policistům cizinec řekl, že auto před začátkem cesty obě světla mělo. 

Zatím neznámý zloděj krádeží způsobil nemalou škodu. „Světlomety tohoto typu jsou poměrně drahými automobilovými díly, provozovateli nákladního auta způsobil zloděj škodu ve výši téměř padesát tisíc korun,“ upřesnil mluvčí.