ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Zloděj se vloupal do školky v Brně, dětem ukradl zabalené vánoční dárky

  • 4
Děti z jedné z brněnských mateřských škol přišly o vánoční dárky. Ukradl je zloděj, který se do školky vloupal o víkendu. Policisté teď po pachateli pátrají.

Zloděj využil doby, kdy je školka prázdná, rozbil okno a vnikl dovnitř. Uvnitř se okamžitě vydal do ředitelny. „V kanceláři mimo jiné sebral peníze a výpočetní techniku,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

S tím se však zloděj nespokojil. „Drzý nenasyta totiž nakonec dětem sebral i zabalené vánoční dárky, které zde byly nachystané pod stromeček. Z mateřinky pak prchl,“ doplnil mluvčí.

Policisté po neznámém pachateli pátrají. „Za tento barbarský čin mu hrozí až několikaletý pobyt mřížemi. Škoda je totiž téměř padesát tisíc korun,“ dodal Vala.

O jakou školku v Brně se jednalo, policisté nesdělili. Informace nemá ani radní pro školství Irena Matonohová (STAN) či brněnský magistrát. „Více by nejspíš věděl zřizovatel,“ sdělil jeho mluvčí Filip Poňuchálek. Školky, který je ve městě 138, totiž provozují jednotlivé městské části. Těch je v Brně devětadvacet.