VIDEO: Zesláblá seniorka volala o pomoc, strážník k ní slanil z balkonu

  • 4
Horolezecké umění musel předvést jeden z brněnských strážníků, aby se dostal do bytu devadesátileté seniorky, která volala o pomoc. Žena upadla a nemohla se dostat ke dveřím, pomoc k ní dorazila přes balkon.

Strážníky v sobotu do domu v Žabovřeskách přivolala žena, která přes dveře od sousedky zaslechla slabé volání. Následně zjistila, že seniorka ve svém bytě upadla a nedokázala vstát.

Hlídka na místě zjistila, že k otevření dveří bude potřeba speciální technika, proto povolala kolegy z pořádkové jednotky.

„Ani ti ale nebyli při otevírání dveří úspěšnější, a tak požádali souseda, zda by mohli využít jeho balkon. Strážník vycvičený pro práci ve výškách se pomocí lezeckého vybavení dostal na seniorčin balkon a okamžitě se začal se ženou bavit přes balkonové dveře,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Zesláblá devadesátiletá žena nedokázala otevřít ani balkónové dveře, a tak se strážník musel dovnitř dostat pomocí speciálního nářadí. S dalšími kolegy pak seniorku přesunul na postel.

„Ženu, která prý upadla kvůli bolesti nohou, převezli zdravotníci do nemocnice. Strážníci zamkli byt a dali vědět jejímu synovi,“ uzavřela Kadrnožková.