ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Syn závislý na počítači hrozil matce smrtí, policie ho vykázala z domu

  • 13
Až k fyzickému napadení ženy a vyhrožování usmrcením vygradoval na Hodonínsku dlouholetý problém matky s jejím synem, který je závislý na počítačových hrách. Policisté po posledním konfliktu násilníka vykázali z domu.

Od dětství trávil chlapec veškerý volný čas u počítače. Nic jiného pro něj neexistovalo.

„Již jako nezletilý se podrobil léčbě závislosti, která však nepřinesla účinek a počítačovým hrám se věnuje dosud,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Během dospívání se ale vztah mezi matkou a jejím synem postupně zhoršoval. Ta od něj totiž vyžadovala i jinou aktivitu. 

„S přibývajícími roky se u syna začala projevovat agrese, pokud mu bylo hraní zakazováno. Nejdříve na matku útočil slovně, vulgárně ji urážel, ale později došlo i k fyzickým útokům a vyhrožování usmrcením,“ přiblížil policejní mluvčí.

Vše vyvrcholilo během uplynulého víkendu. Tehdy se spolu začali hádat kvůli fungování domácnosti. Mladý muž se na chodu společného bydlení odmítal jakkoli účastnit, třeba jen finančně.

„Místo rozumné domluvy se však matka dočkala útoku, kdy ji chtěl syn pěstí uhodit do obličeje. Ze strachu utekla na toaletu, kde se zamkla a přivolala policisty. Syn na ni mezitím řval a vyhrožoval jí usmrcením, až to v ní vzhledem k jeho tělesné převaze vzbudilo obavu o její život,“ popsal Zámečník.

Policisté vykázali dnes už dospělého syna na deset dnů z domu a zahájili proti němu vyšetřování kvůli podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování. Pokud se podezření prokáže, hrozí mu až rok vězení.