VIDEO: Mladík natočil s kamarády pro přítelkyni klip jako žádost o ruku

  • 6
Restaurace, pokleknutí a otevření krabičky se zásnubním prstenem? Ne. Stanislav Ferenčík ze Znojma chtěl ale svou přítelkyni Barboru Juříčkovou požádat o ruku originálněji. S kamarády proto natočil videoklip. Kromě svatby se nakonec rýsují i další hudební projekty.

Text svěřil budoucí ženich rapperovi Jiřímu Holčapkovi, ve Znojmě známějšímu pod pseudonymem Georg Czap.

„Napsal mi, jak se seznámili, jak vypadalo první rande a z toho jsem vytvořil text. Trvalo to docela dlouho, vždycky musí přijít nějaká múza. Zpočátku to bylo jalový, nakonec jsem to de facto napsal skoro celý v práci,“ popisuje Holčapek.

Postupně dopsal pár detailů, kterým rozumí jen sami snoubenci. „Aby se v tom nevěsta poznala, že je to o ní. Například že spolu byli v LaRutyce (znojemský klub - pozn. redakce), nebo že když odjížděla autem, málem najela do policistů, protože se na Standu zaláskovaně dívala,“ směje se.

Slova skládal na hudbu Filipa Mališe, alias Maldy. Ten přitom obvykle hraje hardcore a metal rock. „Tohle byl vlastně opak mě, emoční love song. Ale i když dělám tvrdou muziku, skládám i pomalý songy, mě to baví,“ vysvětluje.

Nevěsta brečela radostí

Sám ženich se přitom ve videoklipu taky objeví, chodí ulicemi, a když vyleze na střechu osmipatrového panelového domu, objevuje se na konci vzkaz „Vezmeš si mě?“. Byl to on, kdo nakonec videoklip sestříhal.

Premiéru videoklipu pro přítelkyni a žádost o ruku si nechal do New Yorku, kde aktuálně pořád pobývají. „Byl jsem zrovna v práci a najednou telefon. Zvednu ho a hrozný pláč, řev, hysterie. Hrozně jsem se lekl, co se komu stalo, ale byla to budoucí nevěsta. Prý brečela radostí asi dvě hodiny jako želva, moc nás to potěšilo,“ líčí Mališ.

V neoficiální verzi klipu je přitom ještě asi pět minut navíc, kde jsou vidět i přípravy a natáčení. „Já ze srandy Standovi šeptám do ucha, že se domlouváme, aby Bára pochopila, že všechno, co se dělo několik měsíců, bylo kvůli ní,“ dodává Mališ.

Novopečení snoubenci spolu chodí necelé dva roky. „Vzájemně se tak krásně ve všem doplňují, že bylo jen otázkou času, kdy do toho půjdou naplno,“ říkají o nich hudebníci.

Rýsují se další hudební projekty

Od nápadu po výsledné dílo uběhlo pár měsíců, samotný videoklip natočili během pouhého jednoho dne. V klipu se objevuje Loucký klášter nebo staré město. Shodují se, že tak pozitivní ohlasy nikdo z nich nečekal.

„Lidé nám říkají, že se tomu dá věřit. Najde se v tom nejspíš každý. A někdo má rád hip hop, je tam i zpěv, kytara. Když jsem to slyšel poprvé, měl jsem husí kůži. Je to vždycky o tom, že máte dobrou melodii,“ myslí si Holčapek. „Je to směs rock popu, refrén je lehce tvrdší. Je to taková líbivá rádiovka,“ doplňuje ho Mališ.

Právě o refrény se postaral Ondřej Rocx z jihlavsko-znojemské kapely X-Core.

„Seznámil jsem se s klukama asi před dvěma lety, krásně to teď do sebe zapadlo. Jsou pro mě vzor a ta spolupráce částečně splněný sen a úspěch,“ podotýká kytarista. Kromě svatby se rýsují i další hudební projekty. Ačkoliv Mališ a Holčapek spolupracují šest let, vždycky to bylo spíš pro radost a bez konkrétního výsledku.

„Spousta lidí se odstěhovala nebo mají rodiny a nemají čas. My dva jsme zůstali při sobě a teď jsme se dali zase do kupy. Máme v šuplíku spoustu věcí,“ plánují. Spojení hip hopu a tvrdší muziky se nebojí. „Vezměte si Limp Bizkit nebo Linkin Park, to je ukázka, že to jde dohromady,“ uzavírají.