Býk vběhnutím na dálnici mohl způsobit vážnou dopravní nehodu. Policisté ho proto zastřelili. Ilustrační snímek

Býk vběhnutím na dálnici mohl způsobit vážnou dopravní nehodu. Policisté ho proto zastřelili. Ilustrační snímek | foto: Tomáš Frait, MF DNES

Policisté museli prchajícího býka zastřelit. Mířil na dálnici D2

  • 18
Neobvyklé pátrání museli před polednem vyhlásit břeclavští policisté. Ze zemědělského družstva ve Velkých Pavlovicích uprchl 350 kilogramů vážící býk. Hlídky zvíře našly po hodině asi dva kilometry od družstva. Policisté nakonec býka zastřelili. Hrozilo totiž, že vběhne na dálnici.

Z velkopavlovického družstva zavolali na pomoc strážce zákona v úterý o půl jedenácté. "Po jedenácté hodině hlídka zvíře objevila. Býk urazil asi dvoukilometrovou vzdálenost od družstva a mířil k dálnici," popsala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Odchytit 350 kilogramů vážícího tvora však bylo složité. Jelikož zvíře mohlo na přilehlé dálnici D2 způsobit vážnou dopravní nehodu, museli policisté jednat.

"Nebyl v tu chvíli ani čas čekat na myslivce, aby býka odstřelili. Proto jeden z policistů použil služební zbraň," uvedla mluvčí pro ČTK.

Několika výstřely tak policista býka usmrtil. "Během zásahu nedošlo k žádnému ohrožení osob," podotkla Haraštová. Proč býk utekl a jaká škoda jeho zastřelením zemědělcům vznikla, se teprve zjišťuje.