Replika slavné Zemanovy kavárny v Brně opět otevřela. Sídlí v ní restaurace

Replika slavné Zemanovy kavárny v Brně opět otevřela. Sídlí v ní restaurace Pavillon. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Brno ztrácí mistra kuchyně, Michal Göth míří do Beskyd

  • 0
Z Brna odchází elitní šéfkuchař Michal Göth. Míří do Beskyd, kde bude od srpna vařit v designhotelu Miura v Čeladné. Göth dvacet let vařil v prestižní brněnské restauraci U Kastelána, loni se pak s celým týmem přesunul do bývalé Zemanovy kavárny, kde otevřel nástupnický podnik Pavillon.

S informací o jeho přesunu přišel web Chillijulie.cz foodblogerky a publicistky Julie Kalodové.

"Nechávám za sebou kus práce a dobré vztahy. Přátelé a hosté nemusejí mít strach, jen se přesunu jinam, můj styl vaření zůstává. Baví mě to a budu si v kuchyni hrát dál. Podrobněji bych to nechtěl komentovat," uvedl pro web Göth.

"S Michalem Göthem jsme se tak domluvili. Potřeboval více volnosti. V jeho stopách bude pokračovat Jan Kaplan, který s ním dlouhé roky vařil a má pětileté zkušenosti z Anglie," potvrdil MF DNES Igor Fait, majitel firmy Gastropavillon, která restauraci provozuje.

Odborníci odchodu mistra, který je členem prestižní gastronomické společnosti Chaîne des Rôtisseurs s tradicí od roku 1248, litují.

"To skutečně důležité, co se přeruší, je produkce kuchařů, kteří se u něho vyučili a dnes působí snad v každém podniku, kam se v Brně chodí za kvalitní gastronomií. Zásadní byly i jeho gastronomické akce a školy vaření, bez kterých by nedošlo k mnoha důležitým setkáním, které následně daly vzniknout spoustě zajímavých projektů," hodnotí změnu foodbloger Michal Sänger.