Záchranáři společně s hasiči u brněnského hlavního nádraží vyprošťovali kočárek, který se i s dítětem uvnitř zasekl uvnitř výtahu typu páternoster. | foto: ZZS JmK

V páternosteru uvázl kočárek s dítětem, museli jej vyprostit hasiči

  • 75
Zásah hasičů a záchranářů si vynutilo neopatrné počínání ženy, která s kočárkem nastoupila do výtahu typu páternoster v centru Brna. Kočárek se ve výtahu zasekl.

Žena s kočárkem do oběžného výtahu na poště u brněnského hlavního nádraží nastoupila v pondělí před 14. hodinou. Kočárek zůstal uvnitř těsného prostoru zaklíněný i s dítětem uvnitř.

Na místo proto přijeli záchranáři a hasiči, kteří společnými silami kočárek vyprostili. „Po celou dobu vyprošťování jsme dítě monitorovali a vizuálně kontrolovali jeho životní funkce,“ popsali na svém webu jihomoravští záchranáři.

Malý pacient se ven dostal v pořádku, ale vystrašený. Záchranáři jej uklidnili hračkou a pro jistotu jej poslali v doprovodu matky do Dětské nemocnice na pozorování.

Následky podobného jednání mohou podle nich být i daleko horší. „Do výtahů tohoto typu mají kočárky zakázaný vstup, je to opravdu nebezpečné,“ upozorňují záchranáři.

Co uvidíte, když z páternosteru zapomenete vystoupit