Návštěvníci uvázli na vyhlídkovém kole v Brně, obsluha na ně zapomněla

  • 374
Hned v pátek, první den adventních trhů v Brně, s sebou přinesl i jednu kuriózní situaci. Vyhlídkové kolo na Moravském náměstí v Brně se totiž večer sice podle plánů zastavilo, jeho obsluha ale zapomněla, že má nahoře ještě některé pasažéry, a odešla. Ti museli o pomoc zavolat policii.

Když se kolo delší dobu nehýbalo, zavolali lidé z jednotlivých kabin ve výšce až 33 metrů na policii. První telefonát přijali policisté pár minut před desátou hodinou večer.

„Volala nám žena s tím, že je nezvykle dlouho nahoře na kole, už asi čtvrt hodiny, a že dole u ovládací kabiny je tma,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Na neobvyklou událost jako první upozornila Česká televize.

Policisté na místo vyslali hlídku. Ta zjistila, že skutečně dole nikdo není, kdo by kolo ovládal, a tak provozovateli zavolali, aby se ihned vrátil na místo. „Během deseti minut byl zpět,“ doplnil mluvčí.

Na advent plný zábavy města chystají koncerty, zimní kino i zabijačku

Všichni cestující se tak po chvíli skutečně dostali na pevnou zem. Nikdo se podle Švába na policisty neobrátil, že by potřeboval poskytnout pomoc, například kvůli prochladnutí. Na místo ani nemuseli vyrážet hasiči a někoho sundávat.

Obsluhu policisté poté poučili, aby si příště nejdříve pečlivě zkontrolovala, že všichni vystoupili. Postih provozovateli vyhlídkového kola v tomto případě podle mluvčího nehrozí.

Stávají se horší věci, odbyla redaktora obsluha

Pokladní, která byla na místě v pátek a redaktor iDNES.cz ji tam zastihl i v sobotu dopoledne, řekla, že se nic hrozného nestalo a že se stávají horší věci. Podle ní se to celé jen zbytečně zveličuje.

„Obsluha byla jen u auta a hned se pak vrátila,“ doplnila. Nedokázala ale říci, jak dlouho návštěvníci na vyhlídkovém kole uvázli, protože je „jen“ pokladní a prodává lístky. Blíže se k incidentu nechtěla vyjadřovat.

Když se redaktor iDNES.cz chtěl ptát na páteční událost i dalšího brigádníka u kola, vyšla pokladní okamžitě z budky a vykázala redaktora pryč, aby se s nikým z personálu dál nebavil.