Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Peníze z kultury radši dáme do nových bytů, říká lídr brněnských Pirátů

Před čtyřmi lety se Tomáš Koláčný stal nejmladším členem brněnského zastupitelstva a později i rady. Dostal se tam jako pětka kandidátky hnutí Žít Brno, na které reprezentoval partnerskou Pirátskou stranu. Letos jde do voleb jako lídr už samostatných Pirátů. Rozchod vysvětluje Koláčný rozdílnými prioritami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Piráti to je partaj zhulenců vyčuránků. Znám jednoho co se cpe i na radnici a na kandidátce má č. 1 a ten je zhulenej permanentně. A tahle verbež chce rozdávat rozumy ;-D

1 0
možnosti

Piráti jsou horší svoloč než komunisti a žítbrno dohromady.

3 1
možnosti

A proč prosím? Co tak strašně ošklivého děláme?

0 0
možnosti

Paní Prokopová opět dokázala, že jí je kvalitní novinařina fakt hodně cizí, když dokázala z více, než hodinového rozhovoru udělat účelový výcuc s bulvárním titulkem, ve kterém několik výroků prachsprostě pozměnila a spoustu vypustila úplně.

Takže předně, k ŽÁDNÉMU snížení finančních prostředků na kulturu nedojde do doby, než bude zajištěno pokrytí výpadku z jiných zdrojů (ideálně z ministerstva kultury). Našim cílem je jednat s MK, aby se na financování podílelo tak, jako v Praze a teprve pokud se na tom domluvíme, budeme peníze snižovat. Je potřeba si uvědomit, že národní divadlo na provoze stojí město 400 milionů ročně a to v situaci, kdy nesóloví herci mají tak nízké platy, že sotva přežijí (12 až 15 tisíc hrubého). letos město investovalo přes 600 milionů do opravy Janáčkova divadla a na příští rok má divadlo další požadavky na desítky milionů na obnovu vybavení. Pokud se stát podílí na financování Národního v Praze, proč by nemohl v Brně? Podporuje to i ředitel ND Brno, pan Glaser.

Dále jsem nemluvil o Kamechách, ale o Kamenném Vrchu, kde by dle mého názoru mohlo město stavět, ovšem rozhodující bude referendum, které se v Novém Lískovci bude konat spolu s volbami.

0 2
možnosti

Pane Koláčný, na tohle objevování Ameriky nemáte po čtyřech letech u moci nárok. Jestli po čtyřech letech přiznáváte, že zaměstnanci organizace spravované městem "sotva přežijí", zatímco dáváte miliony na jednorázové prodělečné dvoudenní projekty (Zlatušková atd.), tím hodnotíte svoji čtyřletou práci. Jestli financujete pochybné Freundovy projekty pro neplatiče, zatímco do práce řádně chodící zaměstnanci organizace spravované městem "sotva přežijí", asi byste už neměl kandidovat znovu, protože selháváte v elementárních prioritách.

4 2
možnosti

Podle me by mesto melo budovat infrastrukturu a ne byty.

1 0
možnosti

Podle mne je potřeba obojí. Nějaké soc.byty město potřebuje, to si uvědomuje strašně moc měst v ČR, že bylo chybou prodat všechny byty v privatizaci a teď nemít nic.

Ad infrastruktura: o té v článku nepadlo ani slovo, určitě je potřebná ale ne JENOM infra. Zrovna Tomáš byl celkem aktivní v takových "neviditelných" věcech jako je upgrade teplárny a rozvodů tepla (to také patří do infra). Dopravní politiku Piráti snad navrhují dobrou, podívejte se do programu. A pokud chcete kritizovat současný stav, tak se obraťte na ŘSD (zodpovědné za silnice 1.třídy a dálnice, včetně VMO), ČSSD (v minulé Radě), SZ (územní plán úspěšně blokují), ŽTB (Hollan byl náměstkem pro dopravu, dost selhal) a ANO (tragická implementace RP).

0 0
možnosti

P16e62t18r 20H16r39a48d92i73l

27. 9. 2018 10:47

Chtít stavět další byty na Kamechách může jen člověk, který v Bystrci nebydlí a netuší jaká je situace na příjezdových cestách.

2 0
možnosti

Já v rozhovoru mluvil o kamenném vrchu (Novém Lískovci, kde se koná s volbami referendum) , paní redaktorka tu předvádí svoji tvořivost, půlka z těch výroků vůbec není z mých úst.

1 0
možnosti

Pan Koláčný umí akorát dobře vystupovat a ví, co chce veřejnost slyšet. Kdo ho zná, ten ví, že jinak je to anarchista, co si prostřednictvím své funkce snaží jen vydobýt výhody pro sebe a svou rodinu.

3 1
možnosti

Dobrý den, my se známe? Že o tom nevím. A když už mě tu pomlouváte, dokážete svá tvrzení taky něčím podložit?

1 0
možnosti

Názory rozumné ale kazí to někteří lidé na kandidátce

0 0
možnosti

Je dobré promýšlet nad dalším rozvojem městské veřejné dopravy v Brně, včetně napojení nového brněnského nádraží a nad využitím opuštěného železničního náspu ze Židenic k současnému hlavnímu nádraží. Už jsem slyšel návrhy na jeho využití pro chodník, pro cyklotrasu, pro silnici. Mne osobně by se asi nejvíce líbila nějaká varianta "rychlé šaliny" spojující Starou Osadu, nové Židenické nádraží, oživila rozvojovou oblast Špitálky ... s tím, že nad úroveň terénu by se zvedala až nad řekou Svitavou. A za hlavním uzlem MHD by pokračovala po vídeňském viaduktu kolem AZ Toweru a dál do Heršpic.

Napojení nového brněnského nádraží je dostačující plánovanou šalinou a trolejbusy, které propojí nejen Staré a Nové nádraží, ale umožní cestujícím pokračovat bez přestupu dál. Tím ale neříkám, že není nutné řešit rychlé a kapacitní propojení ve směru Bystrc - Brno střed - Nové nádraží - Komárov (- Olympie).

Kéž by se podařilo do konce následujícího volebního období schválit další rozvoj veřejné dopravy v Brně. Už je načase. Současná brněnská MHD jede na doraz.

3 0
možnosti

I37v12a60n 78H28o65l18a27s

27. 9. 2018 10:36

>Napojení nového brněnského nádraží je dostačující plánovanou šalinou a trolejbusy, které propojí nejen Staré a Nové nádraží, ale umožní cestujícím pokračovat bez přestupu dál.

Samozřejmě není, stačí si spočítat reálnou kapacitu.

1 0
možnosti

Spojit se v minulých volbách s diletanty z Žít Brno byla obrovská strategická chyba. Snad jim moc neuškodí.

3 0
možnosti

"Takže vy byste ty peníze ubrali kultuře? Zafixovali bychom těch 9 procent a hledali další zdroje financování, například ze státu, který v Praze přispívá na Národní divadlo, takže by měl přispívat i na Národní v Brně." Ten mladý muž zřejmě není příliš sečtělý a tedy mu nelze vyčítat, že nehledá dlouho pro svou touhu rým. Kdyby nahlédl do zřizovacích listin těch institucí, zjistil by, že zřizovatelem ND v Praze je Ministerstvo kultury, zatímco zřizovatelem ND Brno je Statutární město Brno. Pak by i vytušil, který zřizovatel na provoz těmto příspěvkovým organizacím přispívá a neztrapňoval by se před voliči.

3 0
možnosti

I57v75a74n 58H93o58l98a32s

27. 9. 2018 10:37

ONo by bylo celkově lepší nejprve "hledat další zdroje" a pak teprve snížit podíl výdajů. Ale z jeho vyjádření mám pocit, že by nasadili postup přesně opačný.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nedávno odvolaný exekutor je po smrti, podle soudu zneužíval peníze dlužníků

22. dubna 2024  15:56

Před necelými dvěma týdny Nejvyšší správní soud odvolal z funkce brněnského exekutora kvůli...

Zastřelil se nad propastí. V Macoše ukončil svůj život vězeňský dozorce

22. dubna 2024  20:47

Jihomoravská propast Macocha má další oběť. Na začátku víkendu do ní spadl muž středního věku. S...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Plánovaný podzemní tunel na D43 v Brně má být zkrácený, starostové protestují

19. dubna 2024  6:05

Chystaná podzemní trasa dlouho slibované silnice je v dokumentech zkrácená i přes původní sliby....

Novým majitelem Zbrojovky Brno se stal hokejový boss Libor Zábranský

25. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  13:52

Majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, šéf hokejové Komety. V tiskovém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22,  aktualizováno  10:55

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  13:37

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

Novým majitelem Zbrojovky Brno se stal hokejový boss Libor Zábranský

25. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  13:52

Majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, šéf hokejové Komety. V tiskovém...

OBRAZEM: Na D1 u Brna se pracuje i v noci, práce skončí o dva měsíce dřív

25. dubna 2024  12:22

Na rozšíření dálnice D1 na šest pruhů se v nejvytíženějším úseku u Brna mezi sjezdy na hlavní tahy...

Přítelkyni polil hořlavinou a zapálil. Muž dostal za vraždu sedmnáct let

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  11:07

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!