Diskuse k článku

Na jižní Moravě musejí dokyselovat víno. Kvůli letním vedrům je sladší

Po třech letech budou moravští vinaři vína opět přikyselovat. Letošní rok byl extrémně slunečný, a i když vinobraní začalo dřív, u řady odrůd se sklízejí hrozny s vysokou cukernatostí. Kvůli ní ale hlavně bílé hrozny ztrácení přirozený obsah kyselin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L79u23k77a23s 55V30o72l94f 4699232378195

Chudáci Španělé , Italové, Portugalci a další jižní země kde je slunce xkrát tolik a pořád se jim daří dělat dobré víno za rozumější peníze.... Mám několik oblíbených vinařů z moravy a ještě jsem je neslyšel naříkat na počasí. Prostě hodně svítilo tak bude ten "rýňák" sladší. Hotovo vyřešeno... Pokud tomu člověk rozumí a ví co dělá tak se za to postaví a nebude skuhrat. Poslední dobou mám pocit,že když se někomu nedaří podnikat tak zavolá do novin aby se vědělo jak to má těžké....

0/0
30.9.2015 23:30

P37a94v28e91l 85O86d52r70a64z33i42l 6384709117240

Kdybyste věděl, jaké tam mají dotace...

0/0
1.10.2015 14:09

E76d59u15a28r75d 72B63l84a26z63e59k 1263170275445

A nezobecňujet hloupě! ;-€ Když už, tak nikoliv moravští vinaři..., ale jen někteří!!!!!!!!!!!!!!!!

Vinař z Moravy (nejsem moravskej..., jsem z! Moravy!, bulváre;-O)

0/0
29.9.2015 8:47

E21d71u60a34r65d 61B10l29a45z83e35k 1163920565795

Kecáte!;-€ Nemusejí :-P

0/0
29.9.2015 8:36

P49ř51e54m15y95s45l 64Č94e61r45n73í20k 9117384369698

Když prší doslazují, když svítí ten zmetek z pekla tak kyselinu na něj;-D a flaška tak za 200kč...to si radši dám pivo ;-D ne fakt mám víno rád, třeba k rybě...ale tohle se mi vůbec nelíbí...nemám chuť platit za věci s dochucovadly, mám svoje vlastní. Jednou je kyselé a jednou sladké ;-D no bóže, počasí asi chtělo ;-D

+3/0
28.9.2015 7:36

K44a52r29e22l 70H76y45n44e62k 9750407686445

Nechcete nápoje s dochucovadly? Tak to vynechejte raději pivo ;) Jak myslíte, že se prodlouží trvanlivost piva bez pasterizace, jak se dosáhne bohaté pěny atd... ? :-P

0/0
28.9.2015 14:49

E49d66u69a37r46d 23B17l71a11z31e98k 1563760985885

;-D ... žijte dál v bludu :-P

+1/0
29.9.2015 8:37

N90i51k98o89l19a23j 90M62a73l44í19k 5724163190511

Toš a já mám radši vína polosladké, popř. polosuché. A tak když bych se chtěl radovat, že si dám nějaké dobré sladší víno z Moravy (místo obvyklých suchých, které zde jsou v největší míře produkovány), tak ne, ono se z něj za každou cenu musí udělat zase suché ;-D

+1/0
27.9.2015 22:27

J29o15l94a59n22a 78T14a81k64á24č28o97v43á 9309306640939

Plus by omylem, chtěla jsem komentovat. Přikyselením se víno suchým nestane, nemusíte se bát.=p

+1/0
28.9.2015 19:09

E77d56u53a21r76d 49B59l30a57z13e94k 1923360505115

Raduj se, neb dokyselovat jednak nemusí a jednak to dělají je někteří!!!!!!!!!!!!!!!! vinaři a né obecně všecí, jak hloupě nbeustále zobecňují media... i tento bulvár ;-€ co tím zobecňování akorát zbytečně vyvolávaj paniku ;-O

 Možná to i vědí (že píší zobecněním hovadiny) a je to jen marketing, neb tato uměle vyvolaná "senzace", záměrně, nebo jen z neprofesionality;-O..., zvyšuje sledovanost a té je většina novinářů dnes poplatná;-€, bohužel :-( a nikoliv objektivní pravdě :-( ...

0/0
29.9.2015 8:46

P61a58v12e93l 61O26d85r20a85z68i43l 6744899247560

Přidáním kyseliny se cukru nezbaví, takže buď bude víno lihovaté, prokvašené, nebo bude lehké a sladké, že?

0/0
30.9.2015 12:09

V42l53a78d25a 93M58u64s40i52l 9640446388633

Je to tak o vině z dfaleka a od lesa.Do kyselovat se   nejspis   bude jak kde a jak co...Zeleny  veltlkin ma   kyseliny  dost/ jazykem/..

0/0
27.9.2015 18:27

J74a18n88a 37N72o27v45á83k28o35v13á 7767900469668

evidentně proběhl dlouhý košt burčáku, což? ;-D Jen aby bylo ten Veltlínek ještě z čeho dělat....;-)

0/0
30.9.2015 0:30

Najdete na iDNES.cz