náhledy
„Děláme vlastně totéž, co naši dědové, ale dáváme tomu moderní kabát,“ říká sklepmistr Aleš Kaspar
Autor: Vilavin
„Víno si vlastně pomáhá samo dostat se do další životní etapy. My ho musíme jen obsloužit. Jsme tady takovými jeho komorníky,“ říká sklepmistr Aleš Kaspar.
Autor: Vilavin
„Víno si vlastně pomáhá samo dostat se do další životní etapy. My ho musíme jen obsloužit. Jsme tady takovými jeho komorníky,“ říká sklepmistr Aleš Kaspar.
Autor: Vilavin
Tím, že se do výroby nezapojují čerpadla, ale spoléhá se pouze na gravitaci, nejsou podle vinařství bobule tak namáhané a do vína se nedostávají chutě, které v nich vinař nechce.
Autor: Vilavin
Tím, že se do výroby nezapojují čerpadla, ale spoléhá se pouze na gravitaci, nejsou podle vinařství bobule tak namáhané a do vína se nedostávají chutě, které v nich vinař nechce.
Autor: Vilavin
Chuť vína je svěžejší a živější.
Autor: Vilavin
Použití gravitace místo čerpadla je podle vinařství šetrnější a umožní uchovat ve víně to nejlepší, co mu dal vinohrad.
Autor: Vilavin
Na výrobu vína dohlíží v gravitačním vinařství sklepmistr Aleš Kaspar.
Autor: Vilavin