Na veletrhu Sport Life se každoročně objeví i vrcholoví sportovci. Ilustrační snímek

Na veletrhu Sport Life se každoročně objeví i vrcholoví sportovci. Ilustrační snímek | foto: Radek Miča, MAFRA

Na veletrh sportu letos zavítají chirurgové. Zájemcům změří tlak i EKG

  • 0
I na seniory a lidi, kteří chtějí dbát o svůj zdravotní stav, letos mysleli pořadatelé festivalu sportu, tance a zábavy Sport Life. Veletrh začíná ve čtvrtek na brněnském výstavišti a součástí doprovodného programu je například možnost nechat si natočit EKG.

Veletrh letos není určen jen mladým a sportovně založeným lidem. V pavilonu V na stánku Centra kardiologické a transplantační chirurgie si zájemci všech věkových kategorií budou moci nechat změřit tlak, natočit EKG i ECHO. Až do neděle a samozřejmě zdarma.

Sport Life

Od 6. do 9. listopadu. Na  26 tisících metrech čtverečních se bude prezentovat 225 vystavovatelů. Koná se souběžně s veletrhem tance Dance Life Expo a veletrhem zábavy In-Joy.

Hlavní témata veletrhu:

  • Cyklistika
  • Outdoor (turistika, horolezectví, aktivní pobyt v přírodě)
  • Zimní sporty
  • Vodní sporty a lodě
  • Indoor (raketové, míčové, halové a bojové sporty)
  • Fitness (kulturistika, aerobik, spinning, zdravá výživa, rehabilitace, masáže)

Nemusí shánět doporučení, ani vysedávat v čekárně u lékaře.

„Jsme odborné pracoviště, kde chirurgové léčí až ta nemocná srdce. A také víme, že mnoho pacientů má strach navštívit naše pracoviště z preventivních důvodů. Letos jsme si proto řekli, že vyjít mezi lidi na nějakou větší akci by nemuselo být marné - a tak jsme tady,“ vysvětlil ředitel brněnského Centra kardiologické a transplantační chirurgie Petr Němec.

Hodnoty, které vyšetření ukáže, mohou pak lidé na výstavišti konzultovat přímo se srdečními chirurgy.

Zhruba každý druhý člověk v ČR zemře v důsledku kardiovaskulárního onemocnění, mezi něž patří infarkt myokardu, cévní mozková příhoda nebo srdeční selhání.

„Nejúčinnější prevencí je dodržování zdravého životního stylu. Mezi jeho základní atributy patří pohyb, stravovací návyky, udržování přiměřené váhy, zákaz kouření a kontrola krevního tlaku,“ dodal Petr Němec. Aktivit, které patří ke zdravému životnímu stylu, lidé na veletrhu SPORT Life najdou víc než dost.