Hasiči havarovali ve Znojmě cestou ke smrtelné nehodě. Všichni čtyři členové týmu se zranili, pro velitele letěl vrtulník. | foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči bourali cestou ke smrtelné nehodě. Čtyři zranění, velitel těžce

  • 13
Čtyřčlenný záchranářský tým hasičů se zranil při páteční nehodě služební cisterny ve Znojmě. Hasiči spěchali k tragické nehodě, když dostali v zatáčce smyk. Automobil se otočil přes střechu a zůstal ležet na boku zapřený o sloup. Nejhůř dopadl velitel, pro kterého letěl vrtulník.

Tragickou kolizi auta s cyklistou v ulici Dukelských bojovníků oznámili na dispečink hasičů zhruba patnáct minut po 16. hodině. Ze znojemské stanice na místo vyjely dva vozy.

„Cestou k zásahu však cisterna v levotočivé zatáčce na Náměstí Svobody havarovala. Převrátila se zřejmě přes střechu a zůstala ležet na levém boku,“ vylíčil mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Kolem havárie náhodou procházeli dva hasiči v civilu. „Okamžitě začali svým kolegům, kteří zůstali zaklínění v kabině, pomáhat. Další posádka hasičů, která k nehodě přijela, následně zbylé kolegy vyprostila a pomohla záchranářům s jejich ošetřením,“ popsal průběh pomoci Mikoška.

Dva muži se zranili lehce a jeden středně těžce. Nejhůř dopadl velitel posádky, pro kterého přiletěl záchranářský vrtulník. „Po ošetření na místě zraněného transportoval s těžkým zraněním do brněnského traumacentra,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Barbora Zuchová.

Tři hasiči stále zůstávají v nemocnici, dva museli podstoupit operaci.

Bližší příčinu události nyní vyšetřuje policie. „Dopravní nehoda hasičského vozu, při které se čtyři hasiči zranili, je pro jihomoravské profesionální hasiče ojedinělá,“ doplnil mluvčí.