Brněnští policisté odhalili v jedné z ubytoven varnu pervitinu, která svými výpary dodala pokoji fialovou barvu. | foto: Policie ČR

Tři muži v hotelovém pokoji vařili pervitin, prozradil je požární poplach

  • 9
Jeden z brněnských hotelů si vyhlédli tři muži jako vhodné místo pro vaření pervitinu. Při výrobě drogy však spustili požární poplach, čímž na sebe upozornili ochranku, která zavolala policii. Muži skončili v cele a hrozí jim pětileté vězení.

Trojice si minulý týden vybrala jeden z lepších hotelů v Brně, v němž se ubytovala na falešný průkaz totožnosti a pustila se do práce.

„Muži ale poněkud pozapomněli na požární čidlo, které výroba zaktivovala,“ přiblížil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Požární alarm vyburcoval ochranku hotelu, která přišla k pokoji zjistit, co se děje.

„Muži ochrance řekli, že je vše v pořádku, ale musí trochu uklidit. To se jim však příliš nepovedlo a když ochranka do pokoje vstoupila, našla rozházené léky, obaly od nich i zapékací mísy,“ popsal Šváb.

Ochrance bylo zřejmé, co se v pokoji děje, a zavolala policii. Ta muže umístila do cely, nyní jim hrozí pětileté vězení.

Pokoj ubytovny vařiči zcela zdevastovali

Další pervitinovou varnu odhalili brněnští policisté minulý týden na jedné z ubytoven díky dlouhodobému pozorování. Drogu tam vařili muž se ženou.

„A to v takovém rozsahu, že pokoj zcela zdevastovali. Stěny dostaly z výparů chemické laboratoře nepříliš slušivý fialový nádech,“ poznamenal Šváb.

Zadržený muž následně doznal, že pervitin vařil přibližně ve dvou desítkách případů.