Kuřimský starosta Drago Sukalovský zveřejnil dopis, v němž se neznámý pisatel omluvil za vyhození vánočního stromku do větví stromu a přiložil peníze na uhrazení zásahu k jeho odstranění. | foto: Facebookový profil Draga Sukalovského

Nešika, jehož stromeček přistál vysoko ve větvích, poslal radnici tisícovku

  • 72
Omluvný dopis a peníze na zaplacení zásahu poslal na radnici v Kuřimi na Brněnsku neznámý hříšník, který z panelového domu nešikovně vyhodil vánoční stromek. Ten zůstal zaklíněn na vzrostlém stromě pod oknem několik metrů nad zemí. Anonym tak reagoval na výzvu starosty.

Stromek zachycený vysoko ve větvích vedle panelového domu se v Kuřimi objevil minulý týden.

Z těžko dostupného místa v Nádražní ulici museli stromek odstranit pracovníci Centra technických služeb Kuřim pomocí plošiny běžně využívané k údržbě veřejného osvětlení.

Starosta města Drago Sukalovský (STAN) zmínil incident na Facebooku i s výzvou k uhrazení zásahu. „Pokud se dotyčný zastyděl a chtěl by alespoň trochu napravit svoji reputaci, pak se může zastavit na městských službách a odstranění stromku z koruny zaplatit, není to ani tisícovka,“ poznamenal.

V dotyčném se následně zřejmě hnulo svědomí a na radnici zaslal dopis pro městské služby s omluvou, k němuž přiložil tisícikorunu. „Již se to nebude opakovat,“ slíbil pisatel, který neuvedl své jméno.

„Musím říci, že takový anonym jsem ještě nedostal. Dotyčnému, i když se nepodepsal, palec nahoru!,“ reagoval Sukalovský.