Vandal popadl hasicí přístroj, univerzitě porozbíjel vybavení za 80 tisíc

  • 10
Svůj vztek obrátil dosud neznámý vandal proti Mendelově univerzitě v Brně. Na lesnické a dřevařské fakultě řádil jako smyslů zbavený. Škole poškodil majetek v hodnotě 80 tisíc korun.

Muže zachytily 6. května ráno kamery, jak vstupuje do volně přístupné budovy B v areálu Mendelovy univerzity. Jeho pozornost upoutal dekódovací zámek. Chvíli si s ním hrál, načež ze zdi sundal hasicí přístroj a do dekódovacího zařízení jím začal třískat, až jej zdemoloval.  

„Pak poškodil několik dveří do kanceláří u učeben a v jedné z kanceláří dokonce rozbil i monitor u notebooku. Řádění v budově završil poškozením kopírky,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Před budovou muž ještě rozbil okno u zaparkovaného automobilu. K útěku ho donutil až spuštěný alarm auta.

Kriminalisté po pachateli od té doby marně pátrají. Jeho totožnost je záhadou i pro samotnou univerzitu.

„Pokoušeli jsme se ho identifikovat, ale nikdo ho tady nepoznal,“ uvedla mluvčí vysoké školy Jiřina Studenková.

Lidé z univerzity se domnívají, že muž jednal čistě náhodně. Nemyslí si, že by šlo například o studenta, který si chtěl takto vybít frustraci z nepovedené zkoušky. „S žádnou událostí si ho nespojujeme,“ dodala Studenková.

Areál Mendelovy univerzity hlídají kamery. Jejich obsluha si vandala sice všimla, ale než stihla přivolat policii, byl už pryč. Kriminalisté teď žádají každého, kdo by mohl mít o muži nějaké informace, aby se obrátil na linku 158.