ilustrační fotografie

ilustrační fotografie | foto: Koláž - iDNES.cz

Fakulta ekonomie bude mít exkluzivního vyučujícího, Václava Klause

  • 16
Dosud na půdě brněnských vysokých škol vedl jen jednorázové besedy nebo přednášky. Nyní se exprezident a ekonom Václav Klaus v Brně domluvil na pravidelné spolupráci, v jarním semestru bude přednášet na Ekonomicko-správní fakultě (ESF) brněnské Masarykovy univerzity.

Během šesti přednáškových bloků provede Václav Klaus dvacítku studentů tématem „Transformační procesy v České republice“. Věnovat se chce například krizi v roce 1997 nebo po roce 2008.

„Studenti budou mít příležitost diskutovat o vývoji tuzemské ekonomiky s předním českým ekonomem, jenž se na její podobě v uplynulých dvaceti pěti letech sám výrazně podílel,“ podotkla Marta Vavřinová, referentka vnějších vztahů Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Brno přidá k Praze a Michiganu

Sám exprezident se na výuku podle mluvčího Institutu Václava Klause Petra Macinky těší.

„Kromě toho, že prostředí Masarykovy univerzity dobře zná, jsou s děkanem Ekonomicko-správní fakulty Antonínem Slaným dlouhodobě přátelé,“ dodal Macinka.

Kromě výuky na Ekonomickosprávní fakultě v Brně přednáší Klaus také na Vysoké škole ekonomické v Praze či na michiganské Hillsdale College. První přednáška v Brně bude ve středu 22. února 2017.