Požár v panelovém bytě v Prušánecké ulici v Brně zaměstnal zásahové složky. Škoda po požáru bytu ve druhém patře činí okolo 900 tisíc korun. | foto: HZS Jihomoravského kraje

Narkoman utekl z hořícího bytu po hromosvodu. Mezi ředidly svítil svíčkou

  • 21
Kouř a plameny vyděsily obyvatele sídliště v brněnských Vinohradech. V jednom z tamních paneláků ve středu krátce před sedmou hodinou ranní vypukl požár. Nájemník z bytu ve druhém patře, kde začalo hořet, unikl před ohněm po hromosvodu. Druhému museli pomoci záchranáři.

K požáru v Prušánecké ulici dorazili jako první policisté. "V bytě ve druhém patře byli dva muži, ročník narození 1961 a 1968. Jeden z nich slezl po hromosvodu, druhého jsme našli na chodbě. Oba byli pod vlivem amfetaminu," sdělila policejní mluvčí Andrea Straková.

Podle informací muži skončili v péči lékařů, protože se nadýchali zplodin a jeden měl mít lehké popáleniny. Kromě toho hasiči zachránili i kočku.

"Škoda činí zhruba 900 tisíc korun. Byt je velmi poničený. Museli jsme odvětrat celé druhé patro," podotkl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška s tím, že příčina požáru se vyšetřuje.

Je však možné, že ho způsobila svíčka. "V bytě je totiž odpojena elektřina, proto si muži svítili svíčkou. V bytě se objevila i ředidla, proto na místo vyrazil i náš Toxi tým," upřesnila Straková.