Diváka po představení zamkli na WC v divadle. Vysvobodili ho strážníci

  • 11
„Dobrý večer, mohl byste mi třeba esemeskou poslat číslo na bezpečnostní službu? Omylem mě zamknuli v divadle na toaletě,“ začíná kuriózní telefonát muže na linku brněnských strážníků. Právě až díky nim se divák, který si po úterním představení odskočil na WC, dostal z neobvyklého žaláře.

„Ve 22 hodin volal ze svého mobilu osmapadesátiletý divák strážníkům, že se po představení dostal do svízelné situace. Někdo ho totiž zamknul na toaletě a jeho tlučení na dveře a volání už neslyšel,“ sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Muž byl uvězněný v nejvyšším patře Mahenova divadla v Brně na pánských záchodech. „Operační středisko se pokoušelo telefonicky spojit se zaměstnanci divadla a současně vyslalo k budově hlídku,“ pokračoval Ghanem.

„Prosím vás a jak dlouho to může trvat? Abych tu nezůstal do půlnoci...“ ptal se divadelní „vězeň“ dispečera. Jeho čekání však bylo kratší, na záchodě zůstal uvězněný necelou půlhodinu.

Hlídka městské policie v divadle zastihla vrátného, který diváka předtím zamknul. „Vrátný s omluvou vysvětlil, že měl za to, že budova je už prázdná,“ poznamenal mluvčí.