Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) - krádež, doklady, peníze | foto: Profimedia.cz

Tvářila se, že opustila zemi, prozradily ji otisky

  • 0
Kvůli opakovaným krádežím si šestadvacetiletá žena z Bulharska vysloužila nedobrovolný návrat domů. Policisté ji naposledy při krádeži přistihli na konci února v jednom z obchodních domů v Brně. A následovalo vyhoštění na jeden rok. Jak se ale ukázalo, domů do Bulharska cizinka nezamířila.
"Kvůli ženě cizí národnosti, která nebyla schopna prokázat svoji totožnost, vyrážela v úterý kolem půl čtvrté ráno hlídka cizinecké policie a policisté z pohotovostního a eskortního oddílu městského ředitelství Brno do herny v ulici Milady Horákové v Brně," popsala Dana Krejčí z cizinecké policie Brno.

Cizinka proto v doprovodu policistů putovala na policejní služebnu. Tam jí strážci zákona sejmuli otisky prstů. A v policejních evidencích dohledali i totožnost ženy. Teď se jí to, že nereagovala už na první vyhoštění, nevyplatí. Do země se znovu jen tak nepodívá.

"Za nevycestování ve stanovené lhůtě a opakované porušování právních předpisů bylo Bulharce vydáno správní vyhoštění na dobu pěti let," doplnila Dana Krejčí.