V Brně postavili raritu, přístřešek u tramvajové zastávky pod mostem

  • 425
Tohle se snad může stát jen v Brně, říkají si nejspíš cestující i kolemjdoucí, které baví nový přístřešek na zastávce Osová v brněnské části Starý Lískovec. Dopravní podnik ho totiž postavil přímo pod mostem a sám připouští, že umístění přístřešku příliš nedává smysl.

Netypická zastávka pod mostem vznikla v minulých dnech, kdy byla po několika měsících znovu zprovozněna tramvajová trať do Starého Lískovce. Koleje i nástupiště se totiž opravovaly v souvislosti s pokračující stavbou odbočky trati k univerzitnímu kampusu za 1,4 miliardy korun.

Novinka ale u lidí čekajících na zastávce příliš pozitivních reakcí nesklidila. „Proč je potřeba tady stavět něco se střechou, když je celá zastávka pod mostem,“ řekl Tadeáš Hájek, který čekal na tramvaj.

Divil se tomu i další z čekajících Vladimír Nováček. „U nás na zastávce na Polní žádný most není a přístřešek tam nestojí,“ poznamenal.

Dopravní podnik už slibuje nápravu. „Přístřešek je nesmyslně umístěnou stavbou zhotovitelem. Řešíme jeho přemístění s ohledem na využití jeho funkce,“ uznala mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Není to jediný případ neobvykle umístěných přístřešků. Na zastávce Grohova jsou pro změnu natočeny zády k ostrůvku, k němuž přijíždějí tramvaje. Dopravní podnik to už dříve vysvětloval bezpečností, aby čekající cestující nepřebíhali na ostrůvek přes silnici a nevbíhali autům pod kola.

Zmatky mezi cestujícími a řidiči před dvěma lety také vyvolala zastávka Všetičkova po rekonstrukci Údolní ulice. Lidé ji i kvůli vyvýšené části vozovky a zámkové dlažbě mohli považovat za chodník, přitom stále šlo o silnici. Následně město sice přemalovalo pruhy, někteří šoféři ale jezdili jako dříve, tedy přes vyvýšenou část.

Máte pochopení pro vybudování přístřešku u tramvajové zastávky pod mostem?

celkem hlasů: 7381
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 7. října 2021. Anketa je uzavřena.