ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Marie Stránská, MAFRA

Spor o větrání v MHD skončil potyčkou, cestující si lehl do uličky

  • 227
Kvůli otevřenému okénku v brněnském autobusu MHD se pohádali cestující tak, že musela zasahovat záchranná služba. Do sporu na lince se zapletl i řidič. Jednoho z pasažérů nakonec odvezla sanitka do nemocnice.

Celý spor začal, když se pětapadesátiletá cestující při jízdě do Bystrce rozhodla vyvětrat. To se však nelíbilo šestačtyřicetiletému muži sedícímu poblíž, který se podle výpovědi svědků zvedl a okénko zavřel.

„Stejná scéna se poté opakovala údajně ještě vícekrát, a tak někteří pasažéři upozornili na vzniklý konflikt řidiče. Ten viděl, že závan čerstvého vzduchu má zjevně více příznivců, a muže s opačným názorem prý vyzval, aby si sedl jinam,“ přiblížil mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Muž výzvu řidiče sice uposlechl, ale když se autobus rozjel, zvedl se a okénko zase zavřel. Na nejbližší zastávce ho proto řidič požádal, aby vystoupil. 

„Cestují to však odmítl a po následné přetlačované si lehl do uličky. Následně vytočil linku 156, kde oznámil, že ho prý řidič napadl,“ poznamenal Šoba.

V té chvíli se už autobus blížil do konečné stanice na náměstí 28. dubna. Tam se do sporu vložili strážníci. 

„Muž s drobnou rankou na nose řekl hlídce, že ho bolí hlava, krk a páteř. Dřív, než na místo stihla přijet záchranná služba, ještě hlídku upozornil, že chce být oslovován dosaženým akademickým titulem,“ řekl ještě k případu Šoba.

Sám přitom podle svědků urážel ostatní cestující a tykal jim. „Sanitka ho odvezla do nemocnice. Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán,“ uzavřel mluvčí.