Diskuze

Švancara uspěl se svým projektem, za Lužánky se přesune mládež

Ožil díky velkolepé rozlučce Petra Švancary, od té doby hostil několik jednorázových zápasů či turnajů. Až nyní se však na mytický brněnský stadion za Lužánkami vrátí fotbal natrvalo. Brňany totiž v hlasování o participativním rozpočtu nejvíc oslovily sport a příroda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Brně je sousta malých fotbalových klubů s již vybudovaným zázemím a mládežnickými týmy od přípravek až po dorost. Dotace co dostávají jsou oproti například Zbrojovce směšné. Trenéři jsou z řad rodičů a dělají to zadarmo a často s vlastními náklady navíc. Podpořil bych raději tyto menší už fungující kluby.

0 0
možnosti

Jako fanousek fotbalu a zaroven tata dvou deti za to tleskam. Ale dovolte mi vyjadrit i urcite pochybnosti. Kdyz Svancara delal rozlucku, to byla nadherna akce. Ted je zase velmi sympaticka tato iniciativa. Presto se bojim, ze ten projekt nebude dlouhodobe udrzitelny. Jedna vec je jednorazova akce na vybudovani hrist a nejakeho nezbytneho zazemi, predpokladam, nejakym jednoduchym modularnim systemem. Nize v diskusi navic pan Dolezal popsal vicemene muj nazor, ze neni uplne korektni zadat o 3 mil. a pak rict, ze je potreba dalsich 7. Ale jde mi i o provozni naklady. Kazda mala obec vi, kolik stoji udrzba kvalitniho povrchu hrist. Nejenom porizovaci naklady na povrchy, ale nezbytna technika, a pak stale vydaje, napr. na pracovniky. Take fakt, ze se jedna o hriste v ruinach byvaleho stadionu, bez potrebne infrastruktury, navic se soucasnymi majetkopravnimy problemy s prijezdovou komunikaci a parkovaci plochou, rodice s detmi tam preci budou jezdit autem..... A nedej Boze, pokud bychom se prece jenom dockali a budoval se tam novy stadion. Jestli by tuto bezesporu velmi dobre minenou aktivitu nebylo lepsi smerovat do jine lokality, ale chapu, to se dobre radi.

Ja se zkratka obavam toho, ze provoz nebude ekonomicky sobestacny a povede to k tomu, ze bud nebude areal fungovat nebo ze zase bude pristupny pouze detem z majetnejsich rodin, protoze ekonomicky se zkratka chovat i tento projekt musi. Ledaze by se zavazalo mesto k dotacim, o tom jsem se ale nedocetl. Ale budu rad, kdyz nebudu mit pravdu a Svancarovi posilam palec nahoru.

0 0
možnosti

Asi to bude nepopulární, ale jen mi na tom připadne zvláštní, že v popisu projektu bylo uvedeno, že to bude stát 3 mil. Kč. Vyjádření investičního odboru bylo, že je projekt proveditelný s podmínkou, že návrh, co do rozsahu, bude respektovat daný finanční limit. No a ejhle, projekt s těmito informacemi podpoří obyvatelé a nyní se řekne, že 3 mil. Kč super, ale přihoďte dalších 7 mil. Kč. To mi nepřipadne zcela korektní. Jinak chápu, že téma včel je nyní populární, ale už jsme četl, že do měst by se úly umísťovat neměly, a to z jednoduchého důvodu, že je ve městě natolik málo květin k opylování, že včely takto vytlačí jiný hmyz.

0 0
možnosti

P73e47t48r 41S29e88v58e21r44a

5. 12. 2020 10:37

"V participativním rozpočtu hlasovalo přes dva a půl tisíce Brňanů"

Zkuste psát správná čísla, hlasujicich bylo 20676.

0 0
možnosti

P80e40t64r 98S79e84v92e80r25a

5. 12. 2020 10:38

I když čistě matematicky to sedí ;)

2 0
možnosti

To je fajn nápad! Doufám, že se zadaří. Tohle má smysl a ne cpát prachy do bezedné díry zvané Autodrom Brno!

9 0
možnosti

J15i68ř38í 79P88á10n83e14k

4. 12. 2020 18:22

Švanci, díky, jsi kanón!

8 1
možnosti

Já vím že Bože nejsi ale kdybys třeba byl, tak víc takových srdcařů jako je Švancara.

10 1
možnosti

Myslím si, že na tuto složku rozpočtu mělo město Brno spíš dotaci zvýšit, než jí snížilo o 2mil Kč. Pokud jedna věc trápí jednoho člověka, tak to zřejmě napadlo i někoho jiného, jen si každý řekne, že jeden člověk to nedokáže změnit. Přes DámeNaVás se to změnit dá!

P.S.: Loni jsem hlasoval pro čtyři projekty (jednomu jsem dal dva hlasy) realizovat se mají tři z nich; letos jsem hlasoval pro pět (po jednom hlasu) a realizovat se mají dva. Jsem spokojený!

5 0
možnosti