ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Drážní inspekce

Srážka vlaku a auta na pět hodin uzavřela železnici z Prahy do Brna

  • 27
V noci na neděli byla na pět hodin uzavřena železniční trať spojující Prahu a Brno. V Blansku na přejezdu se kolem druhé hodiny střetl vlak s autem. Nikomu se nic nestalo. Nehoda způsobila komplikace v dopravě, dálkové vlaky jezdily odklonem, regionální nahradila autobusová doprava. Od sedmé hodiny ranní se vlaky mohly na trať vrátit.

„Při nehodě vznikla škoda zhruba půl milionu korun, nikdo se nezranil,“ řekl  mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského vznikly komplikace v dopravě, cestující z vlaku museli přestoupit.

Nehoda se stala okolo druhé hodiny ranní. „Bylo to na přejezdu zabezpečeném výstražnou světelnou signalizací a závorami. Cestující z auta ale stihli před srážkou vystoupit a včas utéct,“ uvedl Drápal.

Podle něj zůstalo auto zaklíněné pod vlakem, který mířil z Prahy do Brna. Uvnitř byly desítky cestujících. „Auto se podařilo vyprostit z kolejiště před šestou hodinou,“ poznamenal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Na vlaku vznikla podle Drápala škoda 300 tisíc korun, 100 tisíc na trati a 60 tisíc korun na autě. Šťáhlavský uvedl, že vlak musel po nehodě jízdu skončit. 

„Cestující byli evakuovaní a přepravení náhradním spojem. Provoz se obnovil před 7:00 hodinou. První ranní vlak jedoucí z Břeclavi na Brno, který veze i přímé vozy z Budapešti, jsme museli odklonit přes Havlíčkův Brod,“ řekl Šťáhlavský. Přes noc podle něj velký provoz nebyl, u regionálních vlaků fungovala náhradní autobusová doprava.

vlak se srazil s autem v Blansku

vlak se srazil s autem v Blansku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,