Střelbu v Brně policisté řeší jako vraždu, zabité ženě bylo 35 let

  • 11
Úterní střelbu v Brně, při níž zemřela pětatřicetiletá žena, prověřují policisté jako vraždu. Podezřelým je sedmašedesátiletý muž, který byl zadržen. Motiv a přesný průběh událostí kriminalisté stále zjišťují.

Výstřely se z bytu na Palackého třídě v brněnském Králově Poli ozvaly v úterý kolem 15. hodiny. Na místě zůstala mrtvá žena a zraněný muž.

„Obětí násilného trestného činu je pětatřicetiletá žena, která zemřela na místě v důsledku střelného poranění. Ještě včera jsme zadrželi podezřelou osobu. Jde o sedmašedesátiletého muže, který byl rovněž zraněn,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Jestli byli aktéři střelby v příbuzenském vztahu, policisté nesdělili.

„Zbraň byla zajištěna a bude podrobena znaleckému zkoumání,“ uvedl Šváb. 

Zraněný muž byl operován ve Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Podle informací ČTK byl postřelen do nohy a nyní je ve stabilizovaném stavu.

Policisté případ prověřují jako vraždu, obvinění však dosud nepadlo. „Jaký byl motiv činu, a co přesně se na místě událo, zjišťují jihomoravští kriminalisté,“ podotkl Šváb.

Podle místních střelbě předcházela hádka. Lidé z domu redaktorce iDNES.cz řekli, že žena nejprve postřelila muže, ten jí chtěl zbraň vzít a při přetahované o ni ženu zastřelil.