ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Střelba v Brně-Bystrci vyděsila místní, policistům mladý pistolník utekl

  • 44
V brněnské Bystrci v úterý odpoledne někdo střílel ze zatím nezjištěné zbraně. Nikdo nebyl zraněn, policistům však střelec uniká. O pomoc proto žádají svědky.

„Krátce po 16. hodině se poblíž Odbojářské ulice ozvala nečekaná střelba, která zcela oprávněně vyděsila rovnou několik lidí,“ potvrdil mluvčí brněnských policistů Petr Vala. 

Na místo vyjely všechny dostupné policejní hlídky i zásahová jednotka. „Přesto jim dosud neznámý pošetilec dokázal bleskově zmizet,“ řekl Vala. 

Brněnští policisté se případem dál zabývají a případné svědky žádají, aby se jim ozvali. 

„Hledaný muž světlé pleti je ve věku kolem 25 až 28 let, vysoký kolem 180 centimetrů a měl sportovní postavu. Oblečený byl do bílého trička s křiklavým motivem, světle modrých džínových kalhot a na hlavě měl nasazenou kšiltovku,“ popsal střelce mluvčí. 

Pomoci mohou i řidiči, kteří mají v autě nainstalovanou palubní kameru a místem v inkriminovanou dobu projížděli. Informace mohou lidé sdělit na lince 158.

„V podobně vyhrocených situacích je pro kohokoliv téměř nereálné rozeznat pravou zbraň od plynové,“ poznamenal Vala s tím, že pro všechny střelné zbraně platí jasně daná pravidla. 

„Zbraně je zakázáno nosit viditelně a nesmí se s nimi na veřejnosti střílet.  Platí to i pro vzduchové a plynové zbraně,“ zakončil mluvčí. 

Střelbu zaslechli lidé poblíž Odbojářské ulice v Brně - Bystrci.

Střelbu zaslechli lidé poblíž Odbojářské ulice v Brně - Bystrci.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz