Muž uvízl ve skruži. Podchlazeného důchodce zachránil kolemjdoucí

  • 1
Brněnští strážníci o víkendu zachránili dvaasedmdesátiletého muže, který uvízl v betonové skruži u železniční trati. Senior v ní byl několik hodin. Roztřeseného, podchlazeného a vyčerpaného ho zdravotníci odvezli do nemocnice.

K záchraně staršího muže přispěl kolemjdoucí. Všiml si vzpříčené lidské postavy pod železničním náspem, když šel kolem trati v Kaštanové ulici v městské části Tuřany a strážníky zavolal.

„Na jih Brna okamžitě vyrazily dvě nejbližší autohlídky. Strážníci pak v betonové rouře opravdu našli dvaasedmdesátiletého muže, který si stěžoval na silné bolesti nohou. Když se hlídka přesvědčila, že nemá jiné problémy s hybností, především v oblasti páteře, rozhodla se ho vyprostit,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Muž do skruže vlezl už v ranních hodinách. Zahlédl v ní předmět, který mu z dálky připadal zajímavý. Když si ho prohlédl z blízka, zjistil, že ho nechce. Při pokusu dostat se ven si ale bolestivě přisedl nohu.

„Nebýt kolemjdoucího, který si ho na odlehlém místě všiml krátce před setměním, mohl muž bez pomoci zemřít,“ podotkl Ghanem.