„Ráda chodím po neznámých hostincích a sleduji, jaká je tam kvalita našeho piva,“ prozrazuje ředitelka, která si brněnským pivovarem prošla od nejnižších dělnických pozic, kdy uklízela mláto nebo čistila kádě, až teď do té nejvyšší.
Vyčetla jste některému z hospodských špatné pivo?
Pár z nich ode mě dostalo zpětnou vazbu. (směje se)
Byla někdy i pozitivní?
Když mi chutná, určitě dokážu také pochválit.
A v čem byla ta negativní?
Osobně se nejčastěji potkávám s tím, že má pivo špatnou teplotu, sklenice nejsou čisté, jak by měly být. Negativní vliv může mít i to, čím jsou umyté a jak tedy „voní“.
Platí staré pravidlo, že sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá. Takže se soustředíme i na vzdělávání našich partnerů v tom, jak pečovat o pivo.