náhledy
Psal se 7. únor 1873, když soud do rejstříku zapsal novou brněnskou pivovarskou společnost, u jejíhož zrodu stáli židovští podnikatelé Josef Mandl a Hermann Hayek. Právě oni nechali na úpatí Žlutého kopce hned vedle cisterciáckého kláštera postavit pivovar – dnešní Starobrno, kolem něhož tak lidé v ulici Hlinky chodí už 150 let.
Autor: Archiv Starobrna
Před sto padesáti lety se v pivovaru pracovalo tvrdě a velmi namáhavě. Například ve sladovně pouze ručně s lopatou a ve špatně větratelném prostředí. Na sobě pracovníci měli jen spodky a pot si utírali ručníkem. Denně museli do pytlů nasypat až 150 metráků sladu. Namáhavá byla i práce u sudů, které se vymývaly, vypařovaly a vyplachovaly.
Autor: Archiv Starobrna
Starobrno se vaří už 150 let. Nový podnik se původně stavěl s vidinou roční produkce až 50 000 hektolitrů piva, realita ale nakonec překonala očekávání.
Autor: Archiv Starobrna
Psal se 7. únor 1873, když soud do rejstříku zapsal novou brněnskou pivovarskou společnost, u jejíhož zrodu stáli židovští podnikatelé Josef Mandl a Hermann Hayek. Právě oni nechali na úpatí Žlutého kopce hned vedle cisterciáckého kláštera postavit pivovar – dnešní Starobrno, kolem něhož tak lidé v ulici Hlinky chodí už 150 let.
Autor: Archiv Starobrna
Před sto padesáti lety se v pivovaru pracovalo tvrdě a velmi namáhavě. Například ve sladovně pouze ručně s lopatou a ve špatně větratelném prostředí. Na sobě pracovníci měli jen spodky a pot si utírali ručníkem. Denně museli do pytlů nasypat až 150 metráků sladu. Namáhavá byla i práce u sudů, které se vymývaly, vypařovaly a vyplachovaly.
Autor: Archiv Starobrna
Psal se 7. únor 1873, když soud do rejstříku zapsal novou brněnskou pivovarskou společnost, u jejíhož zrodu stáli židovští podnikatelé Josef Mandl a Hermann Hayek. Právě oni nechali na úpatí Žlutého kopce hned vedle cisterciáckého kláštera postavit pivovar – dnešní Starobrno, kolem něhož tak lidé v ulici Hlinky chodí už 150 let.
Autor: Archiv Starobrna
Před sto padesáti lety se v pivovaru pracovalo tvrdě a velmi namáhavě. Například ve sladovně pouze ručně s lopatou a ve špatně větratelném prostředí. Na sobě pracovníci měli jen spodky a pot si utírali ručníkem. Denně museli do pytlů nasypat až 150 metráků sladu. Namáhavá byla i práce u sudů, které se vymývaly, vypařovaly a vyplachovaly.
Autor: Archiv Starobrna
Před sto padesáti lety se v pivovaru pracovalo tvrdě a velmi namáhavě. Například ve sladovně pouze ručně s lopatou a ve špatně větratelném prostředí. Na sobě pracovníci měli jen spodky a pot si utírali ručníkem. Denně museli do pytlů nasypat až 150 metráků sladu. Namáhavá byla i práce u sudů, které se vymývaly, vypařovaly a vyplachovaly.
Autor: Archiv Starobrna