Šedesátiletý řidič u brněnského Žebětína ve středu večer přerazil autem strom a...

Šedesátiletý řidič u brněnského Žebětína ve středu večer přerazil autem strom a při nehodě zahynul. | foto: Policie ČR

Řidič jel rychlostí 120 a bez pásů. Autem přerazil strom a zahynul

  • 48
Rychlá jízda bez zapnutých bezpečnostních pásů se ve středu večer vymstila řidiči poblíž brněnské městské části Žebětín. Bílý Volkswagen Golf skončil v poli, kde narazil do stromu a šedesátiletý muž zahynul.

Nehoda se stala ve čtvrt na devět večer na cestě ze Žebětína ke Staré dálnici. „V pravotočivé zatáčce vozidlo dostalo smyk, přerazilo strom, otřelo se o druhý a skončilo v poli,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

K vraku vozu vyrazili policisté , záchranáři i hasiči. „Na místě bylo nutné resuscitovat řidiče. Přes veškerou snahu však starší muž svým zraněním podlehl,“ sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Policisté při ohledání vozidla zjistili, že muž nebyl připoután, ručička tachometru se po srážce se stromem zasekla na hodnotě 120 kilometrů v hodině.

„Vzhledem k tomu, že muž byl velmi spoře oděn, předpokládáme, že nejel dlouhou trasu. Potřebovali bychom zmapovat, kde se pohyboval řidič před nehodou. Je možné, že jel z nedaleké zahrádkářské kolonie,“ sdělil Šváb.