Šestašedesátiletý řidič v Brně narazil do sloupu a zemřel. Podle policistů...

Šestašedesátiletý řidič v Brně narazil do sloupu a zemřel. Podle policistů zřejmě usnul za volantem (2. 10. 2015). | foto: Policie ČR

Řidič zemřel po nárazu do sloupu. Podle policie nejspíš usnul za volantem

  • 7
Tragicky skončila nehoda šestašedesátiletého řidiče, který v pátek havaroval v Brně. Zemřel poté, co čelně vrazil do sloupu. Policie hledá svědky nehody a pracuje s variantou, že muž usnul za volantem. Výsledky pitvy budou nejdřív za týden.

Nehoda se stala v pátek po půl sedmé ráno v brněnské Žarošické ulici.

Šestašedesátiletý řidič tam vyjel ze svého pruhu a čelně havaroval do sloupu. Ačkoliv jej zkoušeli oživovat záchranáři, muž svým zraněním na místě podlehl.

„Případ stále řešíme, ale muž pravděpodobně usnul při řízení. Této variantě napovídá, odkud a kam ten den cestoval,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Straková. Další podrobnosti ale neuvedla.

Podle mluvčí záchranářů Barbory Zuchové je však možné, že nehodě předcházely šoférovy zdravotní potíže „Na místě to tak vypadalo. Více nám odhalí až jeho pitva,“ poznamenala.

Policie od pátku hledá svědky, jejichž výpověď by mohla případ také vysvětlit. „Pokud by někdo přišel se zásadní informací, uvítáme ji na lince 158,“ řekla Straková.

Výsledky pitvy budou nejdříve za týden od nehody. Měly by ukázat, zda řidič pil před jízdou alkohol. Policisté to však nepředpokládají.