V domě je prodejna potravin a bankomat. Novorozeně spadlo na dvorek za domem. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Po pádu z prvního patra zemřelo měsíční dítě, policie vyšetřuje nedbalost

  • 84
V Pohořelicích na Brněnsku vypadla v neděli večer z okna v prvním patře měsíc stará holčička. Po převozu do nemocnice zemřela. Policisté případ vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti.

Holčička vypadla z prvního patra do dvora řadového domu přímo u autobusového nádraží v Pohořelicích. Pomoci se jí snažili záchranáři.

„Dítě jsme za stálé resuscitace předávali v kritickém stavu do Dětské nemocnice v Brně,“ informovala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Policisté potvrdili, že holčička v nemocnici zraněním podlehla.

„Prověřujeme událost z víkendu, kdy došlo k pádu dítěte z výšky. Případ vyšetřujeme jako usmrcení z nedbalosti,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podle výpovědí lidí žijících v okolí předcházela smrtelné nehodě hádka rodičů uvnitř bytu. Partneři spolu podle svědků měli dlouhodobé rozepře. Matka kvůli novému příteli opustila manžela, se kterým měla další tři děti.

Policisté vzhledem k citlivosti případu nechtějí zveřejňovat žádné podrobnosti. Uvedli jen, že mají všechny aktéry případu k dispozici.

„Je to smutná událost. Rodiče jsme ještě minulý týden viděli tady na úřadě, s maminkou jsme spolu vyrůstali v ulici,“ poznamenal k tragédii pohořelický starosta Miroslav Novák.

V Pohořelicích vypadlo z prvního patra měsíční dítě, po převozu do nemocnice zemřelo.

V Pohořelicích vypadlo z prvního patra měsíční dítě, po převozu do nemocnice zemřelo.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz