Auto v prudkém dešti srazilo silničáře, v sanitce zraněním podlehl

  • 12
Tragická nehoda se stala v úterý odpoledne v Brně, kde řidič osobního vozu srazil silničáře pracujícího s kolegy u krajnice. Podle policie motorista zřejmě v silném dešti nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a muže u vozovky přehlédl.

Nehoda se stala krátce před půl jednou hodinou odpoledne v Průmyslové ulici. Rovná silnice tam protíná pole, komunikace obsluhuje tovární zónu ve Slatině. 

Auto muže vážně zranilo. „Při nehodě dělník utrpěl vážná zranění, i přes poskytnutou první pomoc záchranářů v sanitce zemřel,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka. 

Záchranáři muže středního věku resuscitovali. „Bohužel se nám nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Zranění byla neslučitelná se životem,“ řekla mluvčí krajské záchranné služby Michaela Bothová. 

Ačkoli byl vůz po nehodě poškozený, řidič vyvázl bez zranění. Zkouška na alkohol u něj byla negativní.

„Místem nehody bylo v průběhu vyšetřování možné s opatrností projet, dopravní komplikace nevznikaly,“ dodal Chaloupka. 

Prudký déšť přišel nad Brno nečekaně a rychle se přehnal. V době vyšetřování nehody už nepršelo.

Policisté upozorňují, že při náhlé změně počasí by měli motoristé upravit rychlost i styl jízdy. „Déšť může výrazně omezit viditelnost. Snížení rychlosti nám pomůže včas reagovat na situaci před vozidlem,“ zdůraznil Chaloupka. 

Ulice Průmyslová obsluhuje výrobní haly a továrny v brněnské městské části Slatina.

Ulice Průmyslová obsluhuje výrobní haly a továrny v brněnské městské části Slatina.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz