V Brně se srazil autobus s nákladním autem. Zranilo se osm lidí. | foto: P ČR

Za srážku s autobusem, při níž zemřela žena, dostal řidič kamionu podmínku

  • 10
Dvouletou podmínku dostal řidič kamionu, který v září 2019 narazil v Brně do autobusu. Při srážce zemřela jedna z cestujících. Rozsudek je pravomocný, ve středu ho potvrdil brněnský krajský soud.

Krajský soud v odvolacím řízení potvrdil trest, o kterém již dříve rozhodl Městský soud v Brně. Obžalovanému vyměřil dva roky vězení s podmíněným odkladem dva a půl roku. Dále pak zákaz řízení na tři roky.

„Krajský soud zamítl odvolání státní zástupce i obžalovaného,“ informovala mluvčí brněnského krajského soudu Klára Belkovová. 

Nehoda se stala ve Vídeňské ulici v Brně. Autobus, který jel ve směru z centra, na ní zastavil. Za ním jely dva kamiony. První se vyhnul, druhý částečně narazil do levého boku autobusu.

„Řidič nákladního auta nepřizpůsobil rychlost jízdy a došlo k nárazu a střetu s autobusem, v důsledku čehož zemřela jedna cestující,“ píše se v obžalobě. 

V autobuse cestovalo dohromady třiadvacet pasažérů, kteří jeli na dvoudenní zájezd do Valtic, šlo o seniory. Celkem utrpělo zranění osm lidí. Ženu, která nepřežila, museli hasiči z autobusu vyprostit.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz