Rohlík.cz

Rohlík.cz | foto: Rohlík.cz

Rohlík.cz znásobuje sklady, rozvážet začne do Vyškova či Břeclavi

  • 7
Internetový prodejce potravin Rohlík.cz potřebuje více místa. Bylo to zřejmé už před příchodem pandemie, teď sklady tím spíš nestačí koronavirovému tempu, v němž přibývá objednávek. V září se proto firma v Brně přestěhuje do dvojnásobně větší haly.

Pandemie koronaviru mnoho obyvatel jižní Moravy s nákupy potravin nasměrovala na internet, konkrétně na portál společnosti Rohlík.cz. Před zavedením vládních opatření v brněnském skladu vyřídili denně okolo 2 200 objednávek, teď je to téměř dvojnásobek. 

Okamžitě proto během několika dní nabrali 160 brigádníků a dalších 35 kurýrů. Kvůli doplňování zboží mají i noční směnu. Zároveň rozšířili svou nabídku i o dovoz hotových jídel z restaurací. Nejdříve v Praze, od minulého týdne funguje služba i v Brně.

I kdyby však nebylo pandemie, firma velký růst na jihu Moravy plánovala. Stávající prostory jí i bez vyšších objednávek způsobených koronavirem přestávaly stačit. 

Letos v září se proto přestěhuje do nové haly o dvojnásobné velikosti, která vyrůstá v Líšni u Zetoru. Na místech někdejších hal výrobce traktorů buduje nové objekty developerská společnost CTP. „Harmonogram výstavby se daří plnit,“ sdělil Pavel Blažek z CTP. Jaké firmy se nastěhují do dalších hal, zatím developer nesdělil.

Nově postavená hala poslouží online supermarketu nejen jako sklad suchých, chlazených a mražených potravin, ale i jako lékárna nebo pekárna, kde se bude přímo péct.

Společnost slibuje, že s rozšířením bude nabízet rozvoz zboží i v dalších městech. „Už nyní začínáme dodávat do Břeclavi a rozšiřujeme kapacity ve Vyškově či blízkém okolí,“ nastínil budoucí plány ředitel logistiky společnosti Rohlík.cz Aleš Malucha. 

Věří, že současná vysoká poptávky po dovozu potravin až domů vydrží i po odeznění pandemie. „Stávající zákazníci nakupují pravidelně a ti noví už vícekrát zopakovali své objednávky. Určitě nás tedy budou využívat i po odeznění epidemie,“ dodal Malucha.