Dosavadní uniformy (model vpravo) nosili řidiči brněnského dopravního podniku dvacet let. Nyní testují nové, které mají modernější design a zároveň jsou díky kvalitnějšímu materiálu pohodlnější. | foto: DPMB

Řidiči brněnské MHD po letech obléknou nové uniformy, zatím je testují

  • 15
O dvacet let dopředu poskočí podoba uniforem zaměstnanců brněnského dopravního podniku. Ten nyní testuje dvě nové kolekce stejnokrojů, které mají modernější vzhled a zároveň jsou vyrobeny z kvalitnějších materiálů. Do výměny oblečení investuje podnik jen v prvním roce 24 milionů korun.

Dvě kolekce nových uniforem bude dvacítka řidičů testovat do konce srpna. Poté hodnoticí komise vybere vítěznou variantu, provede se výběrové řízení na dodavatele a příští rok na jaře už by šoféři mohli jezdit v novém.

„Řidiči jsou našimi klíčovými zaměstnanci. Je pro nás důležité, aby se při práci cítili dobře. Stávající uniformy jsou střihově i materiálově zastaralé, proto jsme se rozhodli pro jejich kompletní obměnu,“ vysvětlil oznamuje generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havránek.

Stejnokroj tvoří bunda, svetr, kalhoty, košile, vesta a tričko.

„Mnohdy je to v provedení jak pro teplé, tak chladné počasí. Nechybí ani šátek, šála nebo čepice,“ přibližuje vedoucí odboru nákupu a logistiky DPMB Marcela Schwendtová.

Kromě 1 400 řidičů se nově vystrojí také přibližně čtyři stovky prodejců jízdenek, dispečerů a dalších zaměstnanců.

Výměna uniforem jen v prvním roce bude stát 24 milionů korun.

„S ohledem na důraz na kvalitu materiálu se jedná o obrovskou investici, která je ale smysluplná. Po řidičích vyžadujeme kompletní ustrojenost, zároveň ale chceme, ať jsou pro ně uniformy pohodlné, když v nich tráví velkou část dne,“ sděluje provozní ředitel dopravního podniku Jan Seitl.

Současné uniformy sloužily dvacet let, za tu dobu prošly pouze drobnými úpravami.