Poblíž místa tragické nehody jel nebezpečně jiný řidič, hledají ho

  • 24
Teprve tři měsíce uplynuly od tragické nehody na Znojemsku, která si vyžádala pět lidských životů. Způsobil ji řidič, který předjížděl jiné auto přes plnou čáru v nepřehledném stoupání. Jen o několik kilometrů dál předvedl stejně nebezpečný manévr další šofér, po kterém nyní pátrají policisté.

Policie žádá svědky, kteří mají k případu jakékoliv poznatky, aby se ozvali na linku 158. Počínání řidiče natočila kamera v jiném voze.

„Nebezpečného manévru se dopustil v pondělí o půl sedmé večer mezi obcemi Vranovská Ves a Olbramkostel. Jízdu zaznamenal jiný řidič, který nám video poskytl,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Policisté uvítají jakékoliv další informace k nehodě. 

„Kdo tento incident viděl nebo má také záznam z palubní kamery, případně další důležité informace, budeme rádi za jakékoliv svědectví,“ dodala  Drahokoupilová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Riskantní jízdu předvedl řidič jen kolik kilometrů od tragické nehody, která se stala 11. listopadu také na Znojemsku. Tenkrát šofér audi na silnici u Pavlic v nepřehledném stoupání předjížděl nákladní auto. Navíc v místě, kde byla plná čára. Na horizontu se auto čelně střetlo s Volkswagenem Passat, ve kterém jela šestadvacetiletá žena a její čtyřměsíční syn, kteří nehodu nepřežili. Zemřel i řidič audi a dva další lidí, kteří s ním cestovali.