ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Lukáš Bíba, MAFRA

Opilý řidič si přijel stěžovat na pokutu za parkování, teď má větší problém

  • 13
Velký vztek měl v úterý odpoledne muž, když za stěračem svého auta uviděl lístek s pokutou za špatné parkování v centru Znojma. Rozzlobený byl natolik, že si šel stěžovat na služebnu městské policie. Jenže z menšího provinění má mnohem větší průšvih. Při snaze odjet od služebny málem způsobil nehodu a záhy nadýchal přes dvě promile.

Že muž značně popil, poznal strážník už z jeho mluvy, když si mu u služebny městské policie na přestupek stěžoval.

Následně strážníci díky kamerám zjistili, že stěžovatel nepřišel pěšky, ale poblíž měl zaparkované své auto, kterým chtěl odjet. „Při couvání z místa na silnici málem způsobil kolizi s autobusem městské hromadné dopravy,“ uvedl strážník Petr Hladký.

Na místo se v tu chvíli vracela jedna z hlídek strážníků. Když viděla, co se děje, zabránila šoférovi v odjezdu. „Strážníci provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku, která vyšla s výsledkem 2,27 promile alkoholu,“ sdělil strážník.

Na místo proto strážníci přivolali státní policisty, kteří si případ převzali a pětačtyřicetiletého muže vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí až roční vězení.

Událost ještě měla kuriózní tečku, s vozidlem totiž zamýšlela odjet spolujezdkyně zmíněného řidiče, která byla ovšem také pod vlivem alkoholu. Za volant ale nakonec nesedla, takže se nedostala do problémů se zákonem.