Deratizační nástrahy byly okousané, takže nebylo možné zajistit bezpečnost uložených potravin, vyplývá z informací, které inspekce zveřejnila na webu Potraviny na pranýři.
Hospoda funguje v Brně dlouhá léta a často do ní mířili studenti a studentky blízké pedagogické fakulty a fakulty architektury.
Poprvé ji inspekce zavřela 1. října. Kromě toho, že provozovatel nezajistil prostory proti vniknutí myší či jiných hlodavců, kteří se v prostorách volně pohybovali, byl i naprosto nedostatečný úklid. Špína byla všudypřítomná, na stěnách byla plíseň a v provozovně se také kouřilo, což je vidět i na přiložené fotodokumentaci.
Každá sedmá restaurace vaří na přepáleném oleji, zjistila inspekce |
Provozovatel však udělal opatření, díky nimž mohl 7. října znovu otevřít. Při opakované kontrole se nicméně zjistilo, že učiněné kroky byly nedostatečné, a 25. října inspekce hospodu znovu zavřela.
„Nyní je na provozovateli, aby udělal taková opatření, která umožní znovu otevřít. Než otevře, uděláme opakovanou kontrolu,“ sdělil mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Marek Bartík. Doplnil, že za zmíněná provinění hrozí provozovatelům až milionové pokuty, jejichž výše v případě opakování prohřešků roste.