náhledy
Teplomilná oskeruše překvapí nejen svou rozložitou korunou, ale také hojností, kterou dokáže hýřit i ve stáří. I několikasetletý kmet plodí ročně přes tunu ovoce. Jeho dřevo navíc patří k nejpevnějším, proto si ho tak cení řezbáři.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Teplomilná oskeruše překvapí nejen svou rozložitou korunou, ale také hojností, kterou dokáže hýřit i ve stáří. I několikasetletý kmet plodí ročně přes tunu ovoce. Jeho dřevo navíc patří k nejpevnějším, proto si ho tak cení řezbáři.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Teplomilná oskeruše překvapí nejen svou rozložitou korunou, ale také hojností, kterou dokáže hýřit i ve stáří. I několikasetletý kmet plodí ročně přes tunu ovoce. Jeho dřevo navíc patří k nejpevnějším, proto si ho tak cení řezbáři.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Plody oskeruší se podobají malým jablíčkům. Ačkoliv jsou zprvu trpké, po dozrání změknou a zkrémovatí. Plody se dnes zpracovávají na čaj, marmelády, mošty, vyrábí se z nich pálenka oskerušovice nebo může posloužit i léčivá tinktura z pupenů na křečové žíly.
Autor: MAFRA
Plody oskeruší se podobají malým jablíčkům. Ačkoliv jsou zprvu trpké, po dozrání změknou a zkrémovatí.
Autor: MAFRA