Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.

Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Premiéra v novém Rondu se Kometě povedla, vyhrála 6:1

  • 5
Hokejisté Komety zde odehráli mnoho sezon, přesto si teď v hale Rondo připadali jako na neznámé planetě. "Je to úplně nové, líbí se nám tu. Teď je to stánek důstojný Komety," prohlásil brněnský trenér Vladimír Kýhos, jehož tým večer na zrekonstruovaném stadionu porazil v přípravném zápase Trenčín 6:1.

Zápas začal s téměř hodinovým zpožděním, protože rozhodčí na utkání nedorazili včas.

"Přijde mi, jako bychom tu nehráli hrozně dlouho," žasl obránce Robert Kántor.

Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.

Kometa přitom Rondo opustila teprve v letošním březnu, jenže rozsáhlá rekonstrukce posunula halu o mnoho let dopředu. I když přestavba stále pokračuje, takže například na záchody musejí fanoušci chodit ven do přenosných budek.

Diváci si vychutnávali hlavně perfektní osvětlení a dvě obrazovky s opakovanými záběry, mnohem víc se ale proměnilo zázemí. Ponuré úzké chodby a stísněné šatny jsou už minulostí.

Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.

"Kabiny vypadají moderně. Ještě se něco dolaďuje, ale kromě posilovny tu máme všechno," sdělil útočník Roman Erat, který se spoluhráči poprvé viděl Rondo teprve včera.

Problémy s ledem

"Hřiště je o něco větší. Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientoval," popisoval Kántor.

Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.

Nejhůř si hokejisté zvykali na led. "Hrozně rychle změkl, byl na něm sníh. Přišlo mi, že nohy jely, ale puk moc ne. Navíc kvůli šedé barvě nebyl puk moc vidět," přibližoval Kántor. "Ale ledaři říkali, že do středy bude kvalita ledu diametrálně odlišná. Navíc už bude bílý."

Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.Přípravný zápas Kometa - Dukla Trenčín.

Právě ve středu zahájí Kometa v Rondu extraligu, přípravný duel pro ni byl generálkou. "Ze začátku jsme byli nervózní, odskakovaly nám puky. Ale od druhé třetiny byl náš výkon daleko lepší, potěšily mě hlavně čtyři využité přesilovky," konstatoval trenér Kýhos.