Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Vyhýbal se vězení, prchal před policií. Po kabelu se spustil z okna

  • 0
Na scénu, kterou zažili v Pohořelicích na jižní Moravě, místní policisté jen tak nezapomenou. Připomínala totiž nejznámější klišé z akčních filmů. Hledaný muž se ve snaze uprchnout policistům spustil po kabelu z okna ubytovny. Vrátil se do ní o patro níž, ovšem přímo do náruče mužů zákona.

Událost se stala ve středu v poledne. Policisté vešli do místního hotelu, který funguje spíše jako ubytovna, a zabouchali na dveře jednoho z pokojů.

Jeho nájemce zareagoval vcelku pohotově a především akčně. Když uslyšel bušení na dveře, popadl několikametrovou prodlužovačku. 

„Na kabelu udělal několik uzlů a než se policistům a přivolaným hasičům podařilo násilím přes dveře vstoupit do pokoje, začal slaňovat,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek, podle kterého se třicetiletý muž vyhýbal nástupu do vězení.

Na útěku před policisty se spustil až do úrovně druhého patra. Tam se rozhoupáním snažil přeskočit na střechu restaurace, jenže to se mu nepovedlo.

„Využil tedy otevřeného okna a mimo jiné řádně vyděsil právě spícího hotelového hosta. Pak se snadno dostal na hotelovou chodbu,“ uvedl Malášek.

Tam ovšem jeho akční cesta za vytouženou svobodou skončila. Čekali na něj policisté s připravenými pouty. Následoval výslech, po kterém muž putoval do věznice. Jeho současný půlroční trest mu bude prodloužen.

„Jen při pokusu o útěk si přitížil porušováním domovní svobody. Navíc hraje stěžejní roli v dalších rozpracovaných případech,“ poznamenal policejní mluvčí.