V Brně v ulici Sýpka hořel v noci na sobotu bytový dům, hasiči s policisty...

V Brně v ulici Sýpka hořel v noci na sobotu bytový dům, hasiči s policisty museli kvůli požáru evakuovat devět lidí. (22. února 2014) | foto: HZS Jihomoravského kraje

V Brně hořel bytový dům, hasiči z plamenů vysvobodili i ženu s miminem

  • 5
Čtyři zranění, devět evakuovaných a škoda čtvrt milionu. Taková je bilance požáru bytového domu v Brně v ulici Sýpka, kde musely před třetí hodinou ranní zasahovat tři jednotky hasičů. Při zásahu zachránili také ženu s malým dítětem.

"Při příjezdu viděli hasiči požár v prvním patře, v jednom z oken šlehaly plameny. Po náročném průjezdu úzkou ulicí mezi zaparkovanými auty hasiči ustavili na místě také automobilový žebřík," popsal okolnosti mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Z devíti evakuovaných lidí musel být záchranáři ošetřen jeden muž a jedna žena. "Pro evakuované přijel na místo autobus ze stanice Lidická, který jim poskytl dočasný azyl," doplnil Mikoška.

Následně zahájili hasiči v silně zakouřeném a členitém domě průzkum, při kterém našli ještě ženu s miminem. "Pomocí záchranných masek, které brněnští hasiči začali nově využívat, je vyvedli ven. Tam si je převzala do péče posádka zdravotnické záchranné služby," uvedl Mikoška.

Požár se dostal pod kontrolu kolem čtvrt na čtyři ráno. "Hasiči však museli zkontrolovat požářiště a přilehlé prostory termokamerou a silně zakouřený objekt odvětrat," dodal mluvčí hasičů.

Během zásahu se zranili také dva hasiči, kteří se však hned po prohlídce v nemocnici vrátili zpět do služby. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Lidická a Líšeň a dobrovolní hasiči z Husovic, spolupracovali též s policií. Předběžnou škodu odhadl vyšetřovatel na 250 tisíc korun, příčina vzniku požáru je stále neznámá.