Projel tudy ohnivý vlak? ptali se hasiči na Twitteru. Les hořel ve třech lokalitách vždy v blízkosti železniční trati. | foto: HZS JMK

U kolejí na Hodonínsku hořel na třech místech les, zasahovaly desítky hasičů

  • 7
Na několika místech v blízkosti železniční trati na Hodonínsku hořel v úterý les. V lokalitě zasahovalo asi 70 hasičů, požár se jim podařilo dostat pod kontrolu.

Hasiči dostali první hlášení o požáru kolem 13.30 hodin. „V podstatě jde o tři ohniska kolem trati, tedy o tři požáry. Největší je u Bzence, ohnisko je ale také u Moravského Písku a u Rohatce,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Proč začalo hořet zároveň na třech místech, zatím není jasné. Na Twitteru se hasiči s nadsázkou ptají, zda se po trati neprojel ohnivý vlak. Příčiny požárů se však teprve budou vyšetřovat.

V místě zasahovalo 17 jednotek hasičů. Podle mluvčího jich bylo nejvíce u Bzence, a to 11 jednotek, což je kolem 40 hasičů. 

K ostatním ohniskům přijížděli hasiči po celé odpoledne podle potřeby. Pod kontrolu se jim podařilo dostat plameny ve všech třech ohniscích před 15. hodinou a do 16. hod. hasiči plameny pomocí několika vodních proudů a ženijního nářadí zcela zlikvidovali.  

Okolí Bzence patří z hlediska požárů k rizikovým místům. Při největším požáru v roce 2012 v místě zvaném Moravská Sahara shořelo 165 hektarů lesa. Nebývale rozsáhlý požár likvidovalo několik dní téměř 1 500 hasičů. Příčinu požáru se tehdy nepodařilo zjistit.

,