Ze střechy brněnského hotelu Grandezza na Zelném trhu začal ve čtvrtek krátce...

Ze střechy brněnského hotelu Grandezza na Zelném trhu začal ve čtvrtek krátce po poledni stoupat dým (13. března). | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Ze střechy luxusního hotelu v Brně stoupal dým, hasiči ji rozebrali

  • 12
Šest jednotek hasičů odpoledne hasilo požár ve čtyřhvězdičkovém hotelu Grandezza na Zelném trhu v centru Brna. Ze střechy stoupal dým, hasiči proto museli rozebrat střechu. Provoz hotelu omezen nebyl. Požár způsobil škodu zhruba 900 tisíc korun.

Dým se na střeše hotelu objevil krátce po poledni. Na místo ihned vyrazili hasiči ze stanic v centru i na okraji Brna. Před půl třetí odpoledne se jim podařilo ohnisko požáru lokalizovat. Museli však částečně rozebrat střechu.

"Příčinu ale stále neznáme. Používáme pily a rozbrušovačky, abychom se k místu vzniku požáru dostali. Teprve pak budeme moci určit, proč začalo hořet," hlásil z místa požáru mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči z nejvyššího patra vynesli část vybavení pokojů, například lustr za půl milionu korun či koberec za poloviční sumu. Požár způsobil škodu přibližně 900 tisíc korun, řekl ČTK Mikloška.

Hotel Grandezza se k situaci vyjadřovat nechce, jeho provoz však není omezen. "Na místě ani nejsou žádná zranění," doplnil Mikoška s tím, že hasiči ani nikoho nemuseli evakuovat. Jen vynesli část vybavení z nejvyššího patra, protože tam při hašení prosákla voda.

Hotel Grandezza, který otevřel před dvěma roky v bývalém sídle Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity, patří k nejluxusnějším v Brně. Jeho součástí je i restaurace Il Mercato věhlasného šéfkuchaře Riccarda Lucqueho.