ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Muž pořezal na krku známého, který ho pokáral za pivo blízko počítače

  • 15
Jen díky včasné pomoci svědků a následné operaci přežil muž běsnění svého známého. Ten ho kvůli malichernosti pořezal nožem na krku. Pohádali se kvůli vzdálenosti piva od počítače.

Jedenatřicetiletý muž, který má kriminální minulost, se pokusil zabít svého známého na Znojemsku poslední lednový den.  Nyní je ve vazbě.

„Popíjel se svými známými pivo. Když budoucí agresor položil nápoj nebezpečně blízko klávesnice notebooku, jeho známý ho napomenul,“ popsal důvod roztržky policejní mluvčí Pavel Šváb

Nejprve jedenatřicetiletý muž odešel domů. Na místo se však za chvíli vrátil. „Vztek s ním cloumal natolik, že si to se svým kamarádem šel znovu vyříkat,“ popsal mluvčí. 

Jenže ke zklidnění emocí nedošlo, muži se znovu pohádali. „Vzápětí agresor oznámil sokovi, že to s ním skoncuje, vzal nůž a pořezal ho na krku,“ informoval Šváb. 

Zraněný ještě stihl napsat přes sociální sítě své známé, aby mu zavolala záchranku. Útočník se naopak znovu vydal domů. Svědkům, kteří ho zastihli s rukama od krve, oznámil, co se stalo. Ti pak poskytli silně krvácejícímu muži první pomoc. 

Mladého muže ošetřovali až do příjezdu záchranářů. „Na místo jsme vyslali lékařskou posádku, jednalo se o bodné poranění. Mladého muže jsme ošetřili, dostal kyslíkovou terapii, zaléčili jsme jej a těžce zraněného jsme jej k další péči převezli na ARO nejbližší nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

„Díky jednání svědků, přivolané záchrance a včasné operaci v nemocnici  vyšetřují jihomoravští kriminalisté ‚pouze‘ pokus vraždy,“ shrnul Šváb.

I tak muži hrozí až dvacetiletý pobyt za mřížemi.