Na parketu se spolu odvázali módní návrhář Osmany Laffita a hvězda reality show...

Na parketu se spolu odvázali módní návrhář Osmany Laffita a hvězda reality show Nela Slováková. | foto: Tino Kratochvil

Luxusní šaty, koncerty i tisíc snědených ústřic. Ples jako Brno oslavil jubileum

  • 1
Po dvou covidových odkladech se Ples jako Brno dočkal kulatého desátého ročníku. Zástup celebrit pobavil bohatý kulturní program, pochutnal si na vybraných delikatesách a při dobročinné dražbě rozdal přes 2,5 milionu korun třem nadacím.

„Několik slavnostních událostí, které byly před pandemií, se už nevrátily. A my jsme vděční, že jsme zpět,“ jásal v sobotu jeden z organizátorů Tomáš Pakosta.

Hned na úvod hosty v industriální Fait Gallery překvapila vlastní píseň Plesu jako Brno s živým doprovodem legendárního Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Následovala show nesmrtelného Olympicu v čele s Petrem Jandou, koncerty Tomáše Kluse a Michala Hrůzy i vystoupení sopranistek z Londýna IDA Girls.

V luxusním menu, které v režii brněnského podniku Valoria Restaurant vznikalo přes tři měsíce, nejvíc „zasvítily“ černý lanýž, foie gras, vyzrálé hovězí, ústřice, halibut a přes třicet kilogramů vážící tuňák ulovený na zakázku poblíž Srí Lanky.

Hitem byla speciálně upravená vepřová játra, snědlo se také tisíc ústřic. Hosté si dopřáli i speciálně pro tento večer vytvořenou zmrzlinu. Co se nesnědlo, putovalo vzápětí do Armády spásy pro lidi bez domova.

Celebrity, mezi něž patřili bojovník Jiří Procházka, odborník na etiketu Ladislav Špaček, někdejší Miss World Taťána Kuchařová, modelka Nikol Švantnerová či moderátorka Gabriela Partyšová, prokázaly také štědrost, když v aukci pro tři dobročinné nadace rozdaly 2 557 600 korun. Celkový výtěžek za deset ročníků Plesu jako Brno tak přesáhl deset milionů.